Publicēts: 15.02.2002. Aktualizēts: 13.01.2011.

Rīgā 2002. gada 15. februārī

2002. gada 18. februārī Latvijas Bankas Rīgas filiāle sāks darbu jaunajā ēkā Rīgā, Bezdelīgu ielā 3. Jaunajā ēkā Latvijas Banka nodrošinās skaidrās naudas darījumus un  starpbanku bezskaidrās naudas norēķinus latos, pārtraucot šādu darījumu veikšanu Latvijas Bankas galvenajā ēkā K. Valdemāra ielā 2a.

Rīgas filiālē ir emisijas bankas vajadzībām atbilstoša, ietilpīga un droša skaidrās naudas glabātava. Filiālē tiks veikta naudas apstrāde, tās saņemšana un izsniegšana bankām, kā arī apkalpoti iedzīvotāji, kuriem nepieciešams samainīt bojāto naudu vai iegādāties jubilejas un piemiņas monētas vai ASV dolārus un eiro.

Filiālē darbosies Latvijas Bankas starpbanku norēķinu sistēmas, kas nodrošinās efektīvus un drošus starpbanku bezskaidrās naudas norēķinus nacionālajā valūtā, ievērojot Eiropas Centrālās bankas drošības prasības maksājumu sistēmām, lai nākotnē pievienotos Eiropas Savienības kopējai centrālo banku norēķinu sistēmai.

Latvijas Bankas Rīgas filiāles ēkā atrodas moderns datorcentrs, kurā izvietota svarīgāko Latvijas Bankas informācijas sistēmu un Latvijas starpbanku maksājumu sistēmu darbību nodrošinošo serveru un komunikāciju aparatūra.


Tātad no 18. februāra klientu kase, kur iedzīvotāji var apmainīt bojātās lata naudas zīmes, iegādāties jubilejas monētas vai ASV dolārus un eiro, arī vairs neatradīsies Latvijas Bankas galvenajā ēkā K. Valdemāra ielā 2a, bet tā būs atvērta jaunajā Rīgas filiāles ēkā Rīgā, Bezdelīgu ielā 3. Kases darba laiks - ik darba dienu plkst. 9.30-12.00 un 12.30-14.00. Latvijas Bankas klientu kase ir ēkas vispārējas pieejamības zonā, kurā nav nepieciešama caurlaide un nav jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

Klientu kases tālrunis: 7022359.

Jāpiemin, ka minētos darījumus iedzīvotāji var veikt arī Latvijas Bankas reģionālajās filiālēs Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā un Valmierā.