Publicēts: 28.02.2017.
Šogad piekto gadu Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) kopā ar partneriem rīkos FINANŠU IZGLĪTĪBAS NEDĒĻU 2017 (FIN 2017), kas notiks vienlaikus ar citviet pasaulē organizētiem finanšu pratības pasākumiem – Child and Youth Finance International (CYFI) 6. Globālo naudas nedēļu (Global Money Week) un 3. Eiropas finanšu nedēļu, ko rīko Eiropas Banku federācija.
FKTK pārstāve Ieva Upleja: “Esam ar partneriem vienojušies par šī gada finanšu izglītības nedēļas koncepciju “Ceļojums finanšu pratībā 2017 – Gudrītes revīzija!” Tās mērķis ir aicināt ikvienu gan lielu, gan mazu ar mūsu simpātiskās krājkases Gudrītes atbalstu ieskatīties savās finanšu lietās – paradumos, plānos, budžetos un rēķinos ar svaigu skatu, lai saprastu, kas būtu maināms, kas papildināms vai no kā būtu turpmāk jāatsakās vēl efektīvākai saimniekošanai. Finanšu pratības vēstnešu kopīgs aicinājums tāpēc būs – “Plāno? Revidē! Pelni.” Šis aicinājums attiecas arī uz zināšanu un prasmju revidēšanu finanšu jomā, saprotot, kas būtu apgūstams no jauna mūsdienīgai  finanšu pratībai.”
Arī FIN 2017 laikā partneri, ceļojot uz dažādiem Latvijas novadiem, nodrošinās iedzīvotāju finanšu pratību veicinošus pasākumus – vieslekcijas un seminārus daudzviet Latvijā, vizītes skolās un īpašas finanšu pratības tūres uz diviem Latvijas novadiem, kad FIN talismans krājkase Gudrīte dosies personiskā ceļojumā, lai popularizētu finanšu pratības nozīmi mūsdienīga cilvēka dzīvē un sniegtu savus padomus ikvienam interesantam. Krājkase Gudrīte kopā ar FIN 2017 komandu 28. martā viesosies Cēsīs, bet 31. martā – Kuldīgā. Abās pilsētās notiks bezmaksas pasākumi dažādām mērķauditorijām – publiski un pieejami visiem interesentiem. Ar katru gadu finanšu pratības partneru pulks paplašinās. FIN 2017 partneri ir – FKTK, Banku augstskola, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Ekonomikas ministrija un Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Finanšu ministrija, Fiskālās disciplīnas padome, Latvijas Banka, Labklājības ministrija un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Valsts izglītības satura centrs, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Ekonomikas un kultūras augstskola, fondu birža Nasdaq Riga, Junior Achievement Latvia, Latvijas Komercbanku asociācija un komercbankas – Swedbank, SEB banka, DNB banka un Nordea banka, Latvijas Apdrošinātāju asociācija, Latvijas aktuāru asociācija u.c. Papildu informācija par aktivitātēm:

FKTK finanšu pratības vortālā:  www.klientuskola.lv

FIN 2017 mājas lapā: www.finansunedela.lv

Turpmākai informācijai: Ieva Upleja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Komunikācijas daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Tālr. 67774807 Ieva.Upleja@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, Twitter.com/FKTK_LV