Publicēts: 26.09.2016.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome apstiprinājusi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas riska pārvaldīšanas normatīvos noteikumus kredītiestādēm, kas aizstāj līdzšinējos riska pārvaldīšanas noteikumus. 

Jaunā noteikumu redakcija ir tapusi atbilstoši apstiprinātajiem grozījumiem Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas (NILLTFN) likumā un papildināta ar pielikumu, kas nosaka apjomu un kārtību, kādā sniedzama informācija FKTK par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas (NILLTF) riska pārvaldīšanu. Sekmējot vienotu ar NILLTF riska pārvaldīšanu saistītās informācijas sniegšanas prasību izpildi, tiek pilnveidoti gan kredītiestādes NILLTF riska rādītāji, gan FKTK uzraudzības efektivitāte. Tāpat noteikumos ir veikti redakcionāli un strukturāli labojumi, lai precizētu noteikumos lietotos terminus un prasības.

Turpmākai informācijai: Agnese Līcīte Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Tālr. 67774808, 29467009 agnese.licite@fktk.lv