Publicēts: 26.11.2015.

Rīgā, 26.11.2015.

Informācija plašsaziņas līdzekļiem

FKTK pieredzes apmaiņas vizītē ieradies Armēnijas Noguldījumu garantiju fonds

Šodien, 26. novembrī Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) viesojas pārstāvji no Armēnijas noguldījumu garantiju fonda (Armenian Deposit Guarantee Fund), lai iepazītos ar FKTK pieredzi noguldītāju aizsardzības jomā.

Tikšanās ietvaros FKTK speciālisti dalās savā pieredzē ar Armēnijas noguldījumu garantiju fonda pārstāvjiem par Latvijas Noguldījuma garantiju fonda (NGF) izveidi, tā darbību, kā arī informē par praktiskiem jautājumiem saistībā ar Eiropas Savienības Direktīvas par noguldījumu garantiju sistēmām ieviešanu. Tāpat kolēģi no Armēnijas vēlas noskaidrot Latvijas praktisko pieredzi par garantēto atlīdzības izmaksu organizēšanu noguldītājiem no NGF, jo Latvija ir viena no nedaudzajām ES valstīm, kur salīdzinoši nesenā pagātnē notikusi operatīva un veiksmīga līdzekļu izmaksa, gan no NGF uzkrātajiem līdzekļiem, gan nodrošinot papildu līdzekļus ar valsts aizdevuma starpniecību.

Latvijā NGF līdzekļu uzkrāšanu, pārvaldīšanu un garantētās atlīdzības izmaksu veic FKTK. Plašāka informācija par NGF darbību pieejama FKTK mājas lapā: http://www.fktk.lv/lv/klientu-aizsardziba/garantiju-fondu-darbiba/noguldijumu-garantiju-fonds/2011-05-09-par-ngf.html

 

Turpmākai informācijai:

Agnese Līcīte

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 

Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr. 67774808, 29467009

agnese.licite@fktk.lv