Publicēts: 10.03.2006.


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 2001. gada 30. novembra sēdē tika apstiprināti “Kredītiestādes likviditātes prasību izpildes noteikumi”, “Noteikumi par investīciju pakalpojumu sniedzēju loku, ko bankas drīkst izmantot A zonas valstu vērtspapīru turēšanai”, kas izstrādāti, pamatojoties uz Kredītiestāžu likumu un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumu.


                                       


Tika arī apstiprināti “Noteikumi par apdrošināšanas akciju sabiedrību un savstarpējo apdrošināšanas kooperatīvo biedrību tehnisko rezervju izveidošanu un aprēķināšanas metodēm”, “Apdrošināšanas līgumu (apdrošināšanas portfeļa) nodošanas citam apdrošinātājam noteikumi”, “Apdrošināšanas līgumu (polišu) paraugu reģistrācijas noteikumi”, kas izstrādāti saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma prasībām.


 


Padome nolēma apstiprināt “Krājaizdevu sabiedrību gada pārskata sagatavošanas noteikumus”, kas izstrādāti, pamatojoties uz Krājaizdevu sabiedrību likumu.


 


Padome apstiprināja arī valstu sarakstu likuma “Par zvērinātiem revidentiem” prasību piemērošanai.


 


Padome nolēma reģistrēt un laist apgrozībā publiskās akciju sabiedrības “Tosmares  kuģubūvētava” 640 737 parastās akcijas ar balsstiesībām, kuru nominālvērtība ir viens lats.


 


Tika nolemts atļaut aa/s “Latgarants” veikt reorganizāciju, pievienojot to aa/s “ERGO Latvija”. Padome atļāva aa/s “ERGO Latvija” veikt reorganizāciju, pievienojot to aa/s “Latgarants” un nosakot, ka aa/s pamatkapitāls pēc reorganizācijas būs Ls 4 000 000 (četri miljoni).


 


Padome nolēma piekrist Tomasa Å uces apstiprināšanai par a/s “Vereinsbank Rīga” valdes priekšsēdētāju. Tāpat arī nolēma piekrist Jurija Simoņenkova apstiprināšanai par a/s “Multibanka” valdes priekšsēdētāja vietnieku.


 


Tāpat padome nolēma izsniegt licenci apdrošināšanas starpnieka pakalpojumu sniegšanai SIA”ISVA Nordic”.


 


Nākamā padomes sēde notiks piektdien, š.g. 7. decembrī plkst.10:00.


 


 Aija Breikša


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas


Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja


tālr. 7774807; 9212517


e-pasts: aija.breiksa@fktk.lv