Publicēts: 10.03.2006.


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes 2001. gada 14. decembra sēdē tika apstiprināti  “Noteikumi par finanšu un kapitāla tirgus dalībnieku maksājumu apmēru Finanšu un kapitāla tirgus komisijas finansēšanai un pārskatu iesniegšanas kārtību 2002. gadā”, kas izstrādāti, pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumu, un ir saistoši apdrošinātājiem, privātajiem pensiju fondiem, brokeru sabiedrībām, biržām, depozitārijiem un ieguldījumu sabiedrībām.


 


Tika apstiprināti “Apdrošinātāju darbības licenču izsniegšanas noteikumi”, kas izstrādāti, pamatojoties Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumu un Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumu.


 


Tika arī apstiprināti “Privāto pensiju fondu darbību reglamentējošo Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atļauju saņemšanas noteikumi” un “Pensiju plānu ieguldījumus ierobežojošie noteikumi”, kas izstrādāti saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumu un likumu “Par privātajiem pensiju fondiem”.


 


Padome nolēma apstiprināt “Pārskata par fizisko personu noguldījumiem un maksājumu Noguldījumu garantiju fondā aprēķinu” sagatavošanas noteikumus”, kas izstrādāti, pamatojoties uz  Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumu un Fizisko personu noguldījumu garantiju likumu, kā arī “Noteikumus par maksājumiem Apdrošināto aizsardzības fondā”, kas izstrādāti, pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumu un Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumu.


 


Padome arī apstiprināja “Ieguldījumu fondu finansu pārskatu sagatavošanas noteikumus”, kas izstrādāti saskaņā ar likumu “Par ieguldījumu sabiedrībām” un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumu.


 


Tika apstiprināti “Noteikumi par dzīvības apdrošināšanas akciju sabiedrību un savstarpējo dzīvības apdrošināšanas kooperatīvo biedrību aktuārnovērtējuma apjomu un struktūru”, “Dzīvības apdrošināšanas akciju sabiedrību un savstarpējo dzīvības apdrošināšanas kooperatīvo biedrību maksātspējas normas aprēķināšanas noteikumi” un “Nedzīvības apdrošināšanas akciju sabiedrību un savstarpējo nedzīvības apdrošināšanas kooperatīvo biedrību maksātspējas normas aprēķināšanas noteikumi”, kas izstrādāti saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumu un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumu.


 


Tāpat padome nolēma izsniegt a/s “Ogres komercbanka” licenci starpniekdarbībai vērtspapīru publiskajā apgrozībā (starpniecības darījumi ar vērtspapīriem).


 


Padome arī nolēma atļaut ģenerāldirektoram un valdes priekšsēdētājam Viktoram Gustsonam sākt pildīt savus pienākumus aa/s “Seesam Life Latvia”.


 


Nākamā padomes sēde notiks piektdien, š.g. 21. decembrī plkst. 10.00


 


Aiga Ozoliņa


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas


Sabiedrisko attiecību daļas


vadītājas pienākumu izpildītāja


tālr. 777 4808; 653 7700


e-pasts: aiga.ozolina@fktk.lv