Publicēts: 23.01.2004.

Rīgā 23.01.2004.                                                       


Paziņojums masu informācijas līdzekļiem


Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes sēdi


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2004. gada 23. janvāra sēdē apstiprināja
“Noteikumus par Emisijas prospekta un Prospekta iekļaušanai regulētajā tirgū saturu un sagatavošanas kārtību”, kas nosaka prasības informācijai, kāda emitentam jāiekļauj Emisijas prospektā, izsakot vērtspapīru publisko piedāvājumu, un kāda informācija jāiekļauj Prospektā, ko sagatavo vērtspapīru iekļaušanai regulētajā tirgū (fondu biržā). Tāpat noteikumi skaidro, kādos gadījumos Emisijas prospektā vai Prospektā vērtspapīru iekļaušanai regulētajā tirgū var sniegt mazāku informācijas apjomu un kādos gadījumos, iekļaujot vērtspapīrus regulētajā tirgū, Prospektu var nesagatavot. Noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz ES direktīvu prasībām.


Padome nolēma izsniegt ieguldījumu sabiedrībai “BTB Asset Management” licenci ieguldījumu sabiedrības darbībai. Sabiedrības vienīgais akcionārs ir a/s “Baltijas Tranzītu banka”.


Padome atļāva publiskās akciju sabiedrības “Rota” akcionāru pilnvarotajai personai Rafailam Deiftam izteikt akciju sabiedrības “Rota” akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu, maksājot Ls 1.53 par vienu akciju.


Izskatījusi publiskās akciju sabiedrības “Narūta” iesniegtos dokumentus un ievērojot akcionāru ārkārtas pilnsapulces lēmumu pabeigt a/s “Narūta” likvidāciju un a/s “Narūta” valdes lēmumu par a/s “Narūta” akciju izņemšanu no publiskās apgrozības sakarā ar tās likvidāciju, padome anulēja a/s “Narūta” izsniegto emisijas apliecību Nr. 16.


Padome piekrita izdarīt grozījumus starp Finanšu un kapitāla tirgus komisiju un BO VAS “Lauku attīstības fonds” noslēgtajā vienošanās par galvojumiem un garantijām. Grozījumi paredz, ka BO VAS “Lauku attīstības fonds” kopējais garantiju apjoms nevarēs pārsniegt BO VAS “Lauku attīstības fonds” pašu kapitāla apmēru vairāk nekā piecas reizes, kā arī “Lauku attīstības fonds” nekavējoties informēs Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, ja tās izsniegto garantiju apjoms sasniegs 480% no pašu kapitāla.


Padome atļāva akciju sabiedrībai “Atklātais pensiju fonds “Baltikums”” izdarīt grozījumus pensiju plānā “Stāžs SB”, kas apstiprināti ar a/s “Atklātais pensiju fonds “Baltikums”” valdes lēmumu, mainot pensiju plāna nosaukumu uz “Privātā pensija”.


 


Nākamā padomes sēde notiks piektdien, 2004. gada 30. janvārī plkst. 10:00.


 


Ieva Upleja 


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas


Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja


tālr.: 777 4807


e-pasts:ieva.upleja@fktk.lv