Publicēts: 03.01.2008.

Rīgā 14. 12. 2007.

Paziņojums masu informācijas līdzekļiem

Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes sēdi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2007. gada 14. decembra sēdē apstiprināja grozījumus Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 02.05.2006. pieņemtajos noteikumos Nr. 60 “Minimālo kapitāla prasību aprēķināšanas noteikumi”, kas precizē standartizētās pieejas kredītriska kapitāla prasību aprēķina augsta riska darījumu kategorijā iekļaujamo riska darījumu klāstu un īstermiņa prasību pret iestādēm kategorijā iekļaujamo riska darījumu kritērijus, papildina ar nekustamo īpašumu nodrošināto riska darījumu kapitāla prasību aprēķinu.

Padome apstiprināja grozījumus “Kapitāla pietiekamības aprēķināšanas noteikumos”, lai precizētu, kurām bankām un ieguldījumu brokeru sabiedrībām minētie noteikumi būs saistoši arī pēc 2008. gada 1. janvāra, kā arī lai noteiktu, ka minētie noteikumi zaudēs spēku 2009. gada 31. decembrī.

Padome apstiprināja grozījumus ” Riska darījumu ierobežojumu izpildes noteikumos “, lai nodrošinātu dažus nepieciešamus tehniskus grozījumus.

Padome nolēma reģistrēt ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrības “DnB NORD Fondi” nodibināto atvērto ieguldījumu fondu “DnB NORD Mērķa fonds” un atļaut laist publiskajā apgrozībā ieguldījumu fonda ieguldījumu apliecības.

Nākamā padomes sēde notiks piektdien, 2007. gada 21. decembrī plkst. 10:00.

Ieva Upleja

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas

Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja

tālr.: 6777 4807

e-pasts:ieva.upleja@fktk.lv