Publicēts: 09.05.2008.

Rīgā 09. 05. 2008.

Paziņojums masu informācijas līdzekļiem

Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes sēdi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2008. gada 9. maija sēdē nolēma atļaut akciju sabiedrības “Rīgas starptautiskā autoosta” akcionāra pilnvarotajai personai Rīgas pašvaldības sabiedrībai ar ierobežotu atbildību ”Rīgas satiksme” izteikt akciju sabiedrības “Rīgas starptautiskā autoosta” obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. Vienas akcijas cena obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta Ls 3.63.

Padome konstatēja, ka AS “Liepājas metalurgs” ir pārkāpusi Finanšu instrumentu tirgus likuma 59. panta pirmās daļas prasības, jo nav ievērojusi likuma normas par būtiskas informācijas atklāšanu noteiktā kārtībā un termiņos un tādējādi ir pieļāvusi situāciju, ka citiem finanšu instrumentu tirgus dalībniekiem likumā noteiktajos termiņos un kārtībā nav bijusi pieejama informācija par akciju sabiedrības plānoto darbību, šajā gadījumā par akcionāru sapulces sasaukšanu. Padome nolēma izteikt AS “Liepājas metalurgs” brīdinājumu par minēto Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumu.

Padome nolēma neiebilst pret izstrādātajiem grozījumiem AS “Latvijas Centrālais depozitārijs” noteikumos Nr. 7 “Par finanšu instrumentu īpašnieku noskaidrošanu” un Nr. 8 “Par dividenžu, procentu, pamatsummas un citu ienākumu izmaksu”.

Nākamā padomes sēde notiks piektdien, 2008. gada 16. maijā plkst. 10:00.

Ieva Upleja

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas

Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja

tālr.: 6777 4807

e-pasts:ieva.upleja@fktk.lv