Publicēts: 10.03.2015.

Informācija plašsaziņas līdzekļiem
10.03.2015.

Atklāts FKTK vides objekts krājkase Gudrīte Rātslaukumā

Trešās FINANŠU IZGLĪTĪBAS NEDĒĻAS ietvaros, sākot ar šodienu 10. martu, visu nedēļu Rīgā pie ieejas Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ēkā no Rātslaukuma puses (adrese: Kungu ielā 1) garāmgājējus iepriecinās vides objekts krājkase Gudrīte. Ar devīzi “Krāj zināšanas! Krāj gudri!” krājkase Gudrīte aicina ikvienu dalīties būtiskās atziņās par naudas lomu dzīvē, par uzkrājumu veidošanas ieradumiem un nodot šīs atziņas krājkasei.

FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis: “To, ka privāto uzkrājumu veidošana vismaz neparedzētiem tēriņiem ir svarīga lieta, lai justos finansiāli stabils, to it kā zina katrs. Bet kā sākt? Kā motivēt sevi? Mēs izdomājām, ka svarīgi ir dalīties ar individuālo pieredzi, jo cilvēks cilvēkam var izstāstīt vislabāk, kāpēc viņš to dara. Un pat ja šodien vēl nav pietiekami ienākumu, lai atlicinātu uzkrāšanai, tad varam krāt zināšanas un cits cita pieredzi. Nāciet ciemos uz Rātslaukumu!”

FKTK katru dienu apkopos atziņas, izvēlēsies interesantākās un ievietos savā mājas lapā. Šobrīd FIN 2015 sadaļā apskatāmas finanšu ministra, FKTK vadītāja, PTAC direktores, Latvijas augstskolu mācību spēku un citu ekspertu un partneru atziņas un padomi: www.klientuskola.lv

Turpinot tradīciju, finanšu pratības partneri jau trešo gadu Latvijā rīko FINANŠU IZGLĪTIBAS NEDĒĻU. Ar FIN 2015 pasākumu kalendāru ikviens interesents var iepazīties FKTK mājas lapā: http://www.fktk.lv un arī jaunajā finanšu pratības partneru interneta kopvietnē: www.finansunedela.lv

FIN 2015 partneri ir FKTK, Valsts izglītības satura centrs, Finanšu ministrija, Latvijas Banka, Banku augstskola, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Latvijas Komercbanku asociācija un komercbankas, Latvijas apdrošinātāju asociācija un apdrošināšanas sabiedrības, Junior Achievement Latvia un Bērnu sociālās un finanšu izglītības biedrība.

Papildu informācijai:
Ieva Upleja
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
Komunikācijas daļas
galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr.:67774807; e-pasts: ieva.upleja@fktk.lv