Publicēts: 10.03.2006.

Rīgā 28.01. 2005.


Paziņojums masu informācijas līdzekļiem

Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes sēdi


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2005. gada 28. janvāra sēdē apstiprināja “Noteikumus par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atzinumu sniegšanu apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpniekam, tā atbildīgajai personai un darbiniekam, kas tieši iesaistīts apdrošināšanas starpniecībā”. Noteikumi izstrādāti, lai nodrošinātu Ministru kabineta “Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības noteikumu” izpildi. Lai saņemtu Komisijas atzinumu, personai, kas vēlas veikt apdrošināšanas vai pārapdrošināšanas starpniecību ir jānokārto speciālā zināšanu pārbaude Komisijā un tai jābūt atbilstošai darba pieredzei.


Padome atļāva valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Hipotēku un zemes banka” izteikt 30 000 AN sērijas hipotekāro ķīlu zīmju publisko piedāvājumu. Vienas hipotekārās ķīlu zīmes nominālvērtība ir noteikta 100 latu.


Padome reģistrēja akciju sabiedrības “Nordeka” prospektu 455 772 a/s “Nordeka” parasto akciju ar balsstiesībām iekļaušanai akciju sabiedrības “Rīgas Fondu birža” brīvajā sarakstā.


Nākamā padomes sēde notiks piektdien, 2005. gada 4. februārī plkst. 10:00.


 


Ieva Upleja 


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas


Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja


 tālr.: 777 4807


e-pasts:ieva.upleja@fktk.lv