Publicēts: 14.12.2011.

Rīgā 14.12.2011.

Paziņojums masu informācijas līdzekļiem

Par garantēto atlīdzību izmaksu AS bankas SNORAS Latvijas filiāles klientiem

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (turpmāk tekstā – Komisija) ir saņēmusi informāciju no Lietuvas Centrālās bankas par garantēto atlīdzību izmaksas nodrošināšanu AS bankas SNORAS Latvijas filiāles klientiem. Garantētā atlīdzība AS bankas SNORAS Latvijas filiāles klientiem tiks izmaksāta no Lietuvas noguldījumu apdrošināšanas fonda līdzekļiem.

“AS bankas SNORAS Latvijas filiāles klientiem fiziskām personām garantēto atlīdzību izmaksu nodrošinās AS “Citadele banka”, savukārt juridiskas personas garantēto atlīdzību varēs saņemt AS “UniCredit Bank”. Esam gandarīti, ka pēc Komisijas lūguma, Lietuvas atbildīgās iestādes ir padomājušas arī par AS bankas SNORAS Latvijas filiāles klientiem un viņiem tiks nodrošināta iespēja, nedodoties uz Lietuvu, Latvijas kredītiestādēs saņemt Lietuvas valsts garantēto atlīdzību. Pateicamies AS “Citadele bankai” un AS “UniCredit Bank”, ka tās radušas iespēju AS bankas SNORAS Latvijas filiāles klientiem nodrošināt garantēto atlīdzību izmaksu,” saka Komisijas biroja vadītāja Anna Dravniece.

“Tehnoloģiskā nodrošinājuma ziņā mēs esam gatavi sākt Lietuvas valsts garantētās atlīdzības izmaksu iedzīvotājiem, kas ir AS bankas SNORAS Latvijas filiāles klienti. Par to, kurā datumā sāksim atlīdzības izmaksu, informēsim, tiklīdz saņemsim no Lietuvas valsts noguldījumu apdrošināšanas fonda klientu reģistru ar informāciju par katram klientam izmaksājamo naudas summu un mums būs pieeja Lietuvas valsts noguldījumu apdrošināšanas fonda finansējumam,” saka AS “Citadele banka” valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons. Viņš informē: jau šobrīd ir skaidrs, ka AS bankas SNORAS Latvijas filiāles klienti līdzīgi kā AS “Latvijas Krājbankas” klienti atlīdzību varēs saņemt, pēc savas izvēles vai nu pārskaitot naudu uz savu kontu bankā Citadele vai jebkuras citas bankas kontu, vai arī izņemot skaidrā naudā. Tiem klientiem, kam ir Citadeles internetbanka, būs iespēja saņemt atlīdzību, iesniedzot rīkojumu savā internetbankā. Savukārt tiem klientiem, kam nav Citadeles internetbankas, būs nepieciešams ierasties  bankas Citadele galvenās ēkas filiālē Rīgā, Republikas laukumā 2A, līdzi ņemot pasi.

AS “UniCredit Bank” tuvākajā laikā sniegs plašāku informāciju par to, kā Lietuvas valsts garantēto atlīdzību varēs saņemt juridiskās personas, kas ir AS bankas SNORAS Latvijas filiāles klienti. “”UniCredit Bank”, kas Latvijā darbojas korporatīvo klientu apkalpošanas jomā, augstu vērtē Lietuvas valsts noguldījumu apdrošināšanas fonda “Indeliu ir investiciju draudimas” lēmumu uzticēt tai garantēto atlīdzību izmaksas nodrošināšanu AS bankas SNORAS Latvijas filiāles juridiskajiem klientiem. Apzināmies, ka klienti pēc iespējas ātrāk vēlas saņemt savu naudu, tādēļ, tiklīdz saņemsim visu informāciju par noguldītājiem un noguldījumu apjomu, kā arī naudas līdzekļus atbilstošu izmaksu veikšanai, varēsim uzsākt garantēto atlīdzības izmaksu”, saka AS “UniCredit Bank” valdes priekšsēdētājs Ralfs Cimaneks (Ralf Cymanek).

AS bankas SNORAS Latvijas filiāles klientiem Lietuvas valsts garantētā atlīdzība tiks izmaksāta no Lietuvas valsts noguldījumu apdrošināšanas fonda “Indeliu ir investiciju draudimas”. Atbilstoši Lietuvas likumdošanai AS bankas SNORAS klienti Latvijā varēs saņemt garantēto atlīdzību līdz 100 000 eiro jeb aptuveni 70 000 latu. Līdzīgi kā Latvijā “Latvijas Krājbankas” klientiem, arī AS bankas SNORAS bankas Latvijas filiāles klientiem garantētā atlīdzība Latvijā tiks izmaksāta latos vienā maksājumā.

Kopumā AS bankas SNORAS bankas filiālei Latvijā ir 357 klienti, kuriem izmaksājama garantētā atlīdzība, un kopējā izmaksājamā summa ir aptuveni 3.5 miljoni latu.

Atbilstoši Lietuvas likumdošanai klientiem tiesības saņemt valsts garantēto atlīdzību saglabājas piecus gadus.

Par detalizētu garantēto atlīdzību izmaksas kārtību, izmaksu sākšanas laiku un citiem jautājumiem fiziskām personām lūdzam zvanīt AS “Citadele banka” Klientu atbalsta centram pa diennakts tālruni 67 010 000 un sekot līdzi informācijai mājas lapā www.citadele.lv. Savukārt par detalizētu informāciju saistībā ar garantēto atlīdzību izmaksas kārtību juridiskām personām lūdzam sazināties ar AS “UniCredit Bank” pa tālruni 67 085 569 un sekot informācijai mājas lapā www.unicreditbank.lv.

AS banka SNORAS Latvijas filiāles informatīvais tālrunis: 67 439 817

Papildu informācijai:
Agnese Līcīte
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas biroja
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr: 67774808; e-pasts: agnese.licite@fktk.lv