Publicēts: 22.09.2014.

Rīgā, 22.09.2014.
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas saskaņotais paziņojums

Eiropas Padomes MONEYVAL eksperti pozitīvi vērtē Latvijas paveikto noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanā

Pēc iepazīšanās ar Latvijas atbildīgo institūciju paveikto noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas sistēmas attīstībā, Eiropas Padomes MONEYVAL komiteja atzinīgi novērtēja ieguldīto darbu un panākto progresu pēdējo divu gadu laikā.

Pirms diviem gadiem, 2012.gada jūlijā, MONEYVAL komiteja apstiprināja ziņojumu par Latvijas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas sistēmas atbilstību starptautiskajiem standartiem (FATF Rekomendācijām) un sniedza ieteikumus šīs sistēmas turpmākai stiprināšanai.

Pēc iepazīšanās ar Latvijas ziņojumu par veikto divu gadu laikā un detalizēti izvērtējot pasākumu kompleksu ieteikumu izpildei, eksperti atzinīgi novērtēja sasniegto progresu un tā tempu starptautisko standartu ieviešanā.

Gan Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, gan Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta pārstāvji šobrīd aktīvi strādā pie turpmāk veicamo pasākumu plāna izstrādes, lai realizētu Eiropas Padomes sniegtās rekomendācijas sistēmas darbības tālākajā attīstībā.

Papildu informācijai:
Marija Makareviča
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr: +371 67774808
E-pasts: Marija.Makarevica@fktk.lv