Publicēts: 01.01.2013.

Iekšzemes uzņēmumiem un privātpersonām izsniegto kredītu atlikums pārskata periodā gandrīz nemainījās un jūnija beigās bija 196.4 milj. latu. Valsts uzņēmumiem un privātpersonām izsniegto kredītu atlikumi ceturkšņa laikā pakāpeniski samazinājās, bet privātuzņēmumiem izsniegto kredītu atlikumi pieauga. Ilgtermiņa kredītu apjoms palielinājās (sk. 8. att.), un to īpatsvars kopējā kredītu apjomā jūnija beigās sasniedza 54.4% (martā - 51.3%).

Kredītu kopapjomā pieauga ārvalstu valūtā, bet samazinājās nacionālajā valūtā izsniegto kredītu īpatsvars (ceturkšņa beigās - 40.3% no kredītu kopsummas).

Visvairāk (par 27.8%) pieauga transporta un sakaru nozarei izsniegto kredītu atlikumi, bet visvairāk samazinājās celtniecībai, kā arī viesnīcām un restorāniem izsniegto kredītu apjoms (attiecīgi par 9.1% un 8.9%). Joprojām kredītu atlikumu kopsummā vislielākais bija tirdzniecībai un apstrādājošajai rūpniecībai izsniegto kredītu atlikumu īpatsvars (attiecīgi 31.6% un 25.4%). Abas nozares izmantoja vislielāko gan īstermiņa, gan ilgtermiņa kredītu (neieskaitot tranzītkredītu) apjomu. Tranzītkredītu atlikumu lielākā daļa bija izsniegta elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādes nozarei (35.7%) un apstrādājošajai rūpniecībai (34.5%). Salīdzinājumā ar 1. ceturkšņa beigām pieauga lauksaimniecībai izsniegto tranzītkredītu atlikumi, bet samazinājās viesnīcām un restorāniem, kā arī transporta un sakaru nozarei izsniegto tranzītkredītu atlikumi.

Nerezidentiem izsniegto kredītu atlikumi 2. ceturkšņa laikā samazinājās vairāk nekā divkārt un jūnija beigās bija 27.2 milj. latu jeb 12.2% no visiem banku izsniegtajiem aizdevumiem.