Publicēts: 26.03.2018.
Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) padome ir pieņēmusi lēmumu piemērot soda naudu SIA “Baltic Payment Solutions” 7 280.70 eiro apmērā, vienlaikus izsakot brīdinājumu par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un par terorisma finansēšanas novēršanas (NILLTFN) prasību izpildi atbildīgajai personai. FKTK sabiedrībai ir noteikusi vairākus tiesiskos pienākumus, konstatēto pārkāpumu un trūkumu novēršanai.

Soda nauda un tiesiskie pienākumi SIA “Baltic Payment Solutions” piemēroti par FKTK pārbaudē konstatētajiem Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma un Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma prasību pārkāpumiem.

FKTK un SIA “Baltic Payment Solutions” ir noslēgušas administratīvo līgumu, ar kuru sabiedrība ir apņēmusies apturēt maksājumu pakalpojumu sniegšanu, izņemot maksājumu iniciēšanu Latvijas teritorijā izvietotajos termināļos Latvijā reģistrētiem preču tirgotājiem un pakalpojumu sniedzējiem. Maksājumu pakalpojumu sabiedrība nedrīkst sniegt līdz brīdim, kad sabiedrība būs izpildījusi tās iekšējās kontroles sistēmas NILLTFN jomā pilnveidošanas un efektivitātes nodrošināšanas plānu un saņēmusi FKTK piekrišanu maksājumu pakalpojumu atjaunošanai.

Saskaņā ar administratīvo līgumu SIA “Baltic Payment Solutions” noteiktā termiņā ir jāiesniedz FKTK pasākumu plāns konstatēto pārkāpumu un trūkumu novēršanai un noteiktā termiņā jāveic plānā paredzētie pasākumi.

Turpmākai informācijai: Agnese Līcīte FKTK Komunikācijas daļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste tālr.: + 371 67774808; mob.: 29467009 e-pasts: Agnese.Licite@fktk.lv