Publicēts: 16.03.2018.
Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) AS “Valmieras stikla šķiedra” akcionāriem Heinz-Jürgen Preiss-Daimler un Beatrix Preiss-Daimler piemērojusi soda naudu 131 250 eiro apmērā par konstatētajiem Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumiem.

Nosakot akcionāriem piemērojamo soda naudas apmēru, FKTK ņēma vērā to finanšu stāvokli, kā arī to, ka akcionāri ir atzinuši pārbaudes rezultātā atklātos pārkāpumus.

Administratīvās lietas ietvaros FKTK, konstatēja, ka Heinz-Jürgen Preiss-Daimler un Beatrix Preiss-Daimler likumā paredzētajā termiņā nebija izpildījuši FITL 66. pantā noteikto pienākumu izteikt pārējiem AS “Valmieras stikla šķiedra” akcionāriem obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. Tika konstatēts, ka Heinz-Jürgen Preiss-Daimler un Beatrix Preiss-Daimler kopš 2005. gada, ir rīkojušies saskaņoti, tieši un netieši iegūstot vairāk nekā 50% AS “Valmieras stikla šķiedra” lielu balsstiesību īpatsvaru. FITL 66. pants (redakcija, kas bija spēkā 13.07.2006.) paredz, ka personām, kuras rīkojas saskaņoti un kuras tieši vai netieši iegūst no akcijām izrietošās balsstiesības tādā daudzumā, ka šo personu balsstiesības sasniedz vai pārsniedz 50 procentus no akciju sabiedrības balsstiesīgo akciju kopskaita, ir pienākums izteikt citiem akcionāriem adresētu akciju atpirkšanas piedāvājumu. Pārbaudes gaitā FKTK konstatēja arī pārkāpumus informācijas par veiktajiem darījumiem ar akcijām atklāšanas jomā (informācija, kas bija jāsniedz saskaņā ar FITL 86.1 pantu) no Heinz-Jürgen Preiss-Daimler un Beatrix Preiss-Daimler puses.

FKTK, Heinz-Jürgen Preiss-Daimler un Beatrix Preiss-Daimler ir noslēgušas administratīvo līgumu, ar kuru Heinz-Jürgen Preiss-Daimler un Beatrix Preiss-Daimler apņemas līdz galam veikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, kas uzsākts balstoties uz FKTK padomes 20.02.2018. pieņemto lēmumu atļaut akciju sabiedrības “Valmieras stikla šķiedra” kontrolējošajiem akcionāriem izteikt akciju sabiedrības “Valmieras stikla šķiedra” obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

FKTK uzraudzīs, vai Heinz-Jürgen Preiss-Daimler un Beatrix Preiss-Daimler administratīvajā līgumā noteiktajos termiņos un apjomā izpilda visas līgumā noteiktās saistības.

Turpmākai informācijai: Agnese Līcīte FKTK Komunikācijas daļas vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste tālr.: + 371 67774808; mob.: 29467009 e-pasts: Agnese.Licite@fktk.lv