Publicēts: 21.03.2017.
Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ielūdz uz mediju pasākumu 24.03.2017. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kurā Latvijas finanšu pratības stratēģijas ieviešanas partneri un draugi atvērs un publiskos jaunu dokumentu sabiedrības finanšu pratības veicināšanai “Pamata kompetenču standarts finanšu pratībā pieaugušajiem”. Dokuments izstrādāts, balstoties pasaules attīstīto valstu pieejā sabiedrības finanšu pratības pilnveides jautājumiem, t.sk. OECD INFE finanšu pratības kompetenču standartā, un ir pirmais finanšu pratības kompetenču standarts Baltijā. Tas būs noderīgs gan ekspertiem, kas veido saturu finanšu pratības mācībām, gan ikvienam, kas grasās savu pratību arvien pilnveidot, sekojot šim standartam.

Mediju pasākumā plānots iepazīstināt ar jauno Kompetenču standartu, kā arī informēt par plānotajām partneru aktivitātēm piektās FINANŠU IZGLĪTĪBAS NEDĒĻAS (FIN 2017) laikā, kas Latvijā šogad notiks no 27. marta līdz 2. aprīlim. Pasākumā piedalīsies finanšu pratības stratēģisko partneru vadības pārstāvji no FKTK, Izglītības un zinātnes ministrijas, Valsts izglītības satura centra, Banku augstskolas, Patērētāju tiesību aizsardzības centra, Latvijas Komercbanku asociācijas un Latvijas apdrošinātāju asociācijas, Kompetenču standarta izstrādes darba grupa, kā arī citi finanšu pratības veicināšanas draugi un atbalstītāji.

Pasākums notiks piektdien 24.03. no plkst. 10.00 līdz plkst. 11.00. Latvijas Nacionālās bibliotēkas ātrijā Mūkusalas ielā 3, Rīgā.

Reģistrācija: Mediju pārstāvjiem lūgums reģistrēt savu dalību, sūtot pieteikumu līdz 23. martam uz e-pastu: ieva.upleja@fktk.lv

FIN 2017 Latvijā notiek vienlaikus ar citviet pasaulē organizētiem finanšu pratības pasākumiem – Child and Youth Finance International (CYFI) 6. Globālo naudas nedēļu (Global Money Week) un 3. Eiropas finanšu nedēļu, ko rīko Eiropas Banku federācija.

Papildu informācija par FIN 2017 aktivitātēm:

FKTK finanšu pratības vortālā:  www.klientuskola.lv

Turpmākai informācijai: Ieva Upleja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Komunikācijas daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Tālr. 67774807 Ieva.Upleja@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, Twitter.com/FKTK_LV