Publicēts: 27.07.2016.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) sagatavotā operatīvā informācija par Latvijas banku darbības rezultātiem 2016. gada jūnijā liecina, ka banku sektors kopumā 2016. gada pirmajos sešos mēnešos darbojās ar peļņu 268.4 milj. eiro apmērā. Šajā periodā ar peļņu darbojās visas 16 Latvijas bankas un četras no astoņām ārvalstu banku filiālēm (to tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos – 98.3%). 

Jūnijā turpinājās neliels banku sektora kopējo noguldījumu apmēra kāpums. Līdzīgs pieauguma temps (ap 0.3%) bija gan rezidentu, gan nerezidentu noguldījumiem un kopējais piesaistīto noguldījumu apmērs jūnija beigās sasniedza 22.3 miljrd. eiro.

Kopējais kredītportfelis šī gada jūnija laikā pieauga par 0.6% jeb 95 milj. eiro, t.sk rezidentu korporatīvais portfelis auga par 0.3% jeb 21 milj. eiro (galvenokārt apstrādes rūpniecības un transporta nozarēs), kamēr rezidentu mājsaimniecību kredītportfelis saglabājās iepriekšējā līmenī. Jūnijā par 3.6% palielinājās arī nerezidentiem izsniegto kredītu atlikums. Kopējais banku sektora kredītportfelis pirmā pusgada beigās nedaudz pārsniedza 15 miljrd. eiro.

Ar Latvijas banku bilances pārskatu kopsavilkumu par 2016. gada jūniju ir iespējams iepazīties FKTK mājaslapā www.fktk.lv sadaļā Statistika/Kredītiestādes/.

Turpmākai informācijai: Agnese Līcīte FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste tālr.: 67774808; e-pasts: Agnese.Licite@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, www.klientuskola.lv, Twitter.com/FKTK_LV