Publicēts: 13.02.2009.

Rīgā 13. 02. 2009.

Paziņojums masu informācijas līdzekļiem
Par Valsts prezidenta un FKTK priekšsēdētājas tikšanos

Šodien, 13. februārī, Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās laikā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (turpmāk – Komisija) vadītāju Irēnu Krūmani tika pārrunāta aktuālā situācija Latvijas finanšu un kapitāla tirgū un būtiskākās tendences šobrīd finanšu un kapitāla tirgos pasaulē.

Valsts prezidents tika informēts par Latvijas banku sektora būtiskākajiem darbības rādītājiem un tendencēm 2008. gadā kopumā, kad Latvijas finanšu sektoru papildus globālajai finanšu krīzei būtiski sāka ietekmēt arī Latvijas ekonomiskā lejupslīde. Informējot par šā gada janvāra operatīvajiem banku darbības rādītājiem Komisijas vadītāja Irēna Krūmane uzsvēra:” Kaut arī banku aktīvi janvārī ir nedaudz samazinājušies, tomēr ir pozitīva ziņa, ka nedaudz audzis kredītportfelis un tas saistīts tieši ar uzņēmumiem izsniegtajiem kredītiem, nevis mājsaimniecībām. Dati gan vēl tiks precizēti, jo šie ir operatīvie radītāji.”

Savukārt Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc tikšanās, novērtējot saņemto informāciju, norādīja: ”Ir nepieciešama ātra un saskaņota visu iesaistīto pušu rīcība mūsu valsts ekonomiskās un finanšu stabilitātes turpmākā nodrošināšanā. “

Tikšanās laikā Valsts prezidents tika informēts arī par Komisijas paveikto un tās plānotajiem darbiem starptautiskās palīdzības programmas ietvaros saistībā ar SVF un Eiropas Komisijas aizdevumu Latvijai, īpaši jautājumos, kas saistīti ar Komisijas juridiskā mandāta stiprināšanu stingrāka uzraudzības ietvara izveidei, veiktajiem un plānotajiem grozījumiem Latvijas likumdošanā.

Ieva Upleja 
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
Priekšsēdētājas biroja padomniece
sabiedrisko attiecību jautājumos
tālr.: 6777 4807
e-pasts:ieva.upleja@fktk.lv