Publicēts: 24.07.2009.

Rīgā 24. 07. 2009.

 
Paziņojums masu informācijas līdzekļiem

Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes sēdi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2009. gada 24. jūlija sēdē konstatēja, ka AS “Tukuma mežrūpniecības saimniecība” nav ievērojusi Finanšu instrumentu tirgus likuma 55. panta piektajā daļā noteikto, ka, ja tirgus organizētājs vai Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir pieņēmusi lēmumu par akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, jo attiecīgo akciju emitents nav ievērojis Finanšu instrumentu tirgus likumu vai tirgus organizētāja noteikumus, emitenta valde vai padome mēneša laikā sasauc akcionāru ārkārtas sapulci, kurā izskata jautājumu par akciju izņemšanu no regulētā tirgus, lēmumu pieņemot ar balsojumā piedalījušos akcionāru vienkāršu balsu vairākumu.

Komisijas padome nolēma izsniegt sabiedrībai ar ierobežotu atbildību ieguldījumu brokeru sabiedrībai “Real Trade” licenci ieguldījumu pakalpojumu un ieguldījumu blakuspakalpojumu sniegšanai.

Padome apstiprināja “Pārskata par Apdrošināto aizsardzības fondā veicamajiem maksājumiem normatīvos noteikumus”, kas izstrādāti, lai saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 95. panta piekto daļu noteiktu pārskata veidlapas paraugu, kas Apdrošināto aizsardzības fonda dalībniekiem līdz katra ceturkšņa pirmā mēneša 30. datumam jāiesniedz Finanšu un kapitāla tirgus komisijai.

Nākamā padomes sēde notiks piektdien, 2009. gada 31. jūlijā plkst. 10:00.

Agnese Joela
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
Priekšsēdētājas biroja
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr.: 6777 4808
e-pasts: agnese.joela@fktk.lv