Publicēts: 14.06.2012.

Rīgā, 14.06.2012.

Paziņojums masu informācijas līdzekļiem

Diskutēs par finanšu sektora attīstības stratēģiju

Piektdien, 15. jūnijā, Finanšu sektora attīstības padomes (Padome) sēdē plānota diskusija par Finanšu sektora attīstības stratēģiju, ko patlaban izstrādā Finanšu ministrija. 

Finanšu sektora attīstības stratēģijas mērķis ir izveidot stabilu finanšu sektoru, kas atbalsta un veicina ekonomikas ilgtspējīgu attīstību, tostarp stiprināt uzticamību finanšu tirgum un banku sektoram. Pirmā diskusija starp ekspertiem par minētā dokumenta saturu plānota Padomes sēdē. Stratēģija pašlaik ir izstrādes procesā, un saskaņā ar Valdības rīcības plānu Finanšu ministrijai tā jāiesniedz Ministru kabinetā šā gada septembrī.

Sēdē paredzēts uzklausīt Finanšu ministrijas informāciju par finanšu stabilitātes nodevas ietekmi, tai skaitā nodevas apmēru.

Padome izskatīs arī Latvijas Komercbanku asociācijas priekšlikumus par tiesiskā regulējuma un nodokļu vides priekšnosacījumiem Latvijas banku sektora attīstības potenciāla sasniegšanai. Tā sagatavojusi vairākus ierosinājumus, par kuriem Padome tiks informēta sēdes gaitā.

Darba kārtībā jautājums arī par Finanšu sektora attīstības padomes darba plāna izpildes gaitu un grozījumiem darba plānā.

Mediju ievērībai: Padomes sēdi vada Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un tā notiks 15. jūnijā plkst. 10.30 Ministru prezidentu zālē (Ministru kabineta 3. stāvā). Tās sākumā paredzēta TV/foto iespēja, pēc sēdes plānotas atbildes uz žurnālistu jautājumiem. Padomes sēde ir slēgta.

Mediju piekļūšana ar Ministru kabineta pastāvīgās akreditācijas kartēm. Žurnālistiem, kuriem nepieciešama caurlaide iekļūšanai Ministru kabineta ēkā, lūdzam sazināties ar Valsts kancelejas Komunikācijas departamentu (gatis.taurins@mk.gov.lv, 67082828).

Finanšu sektora attīstības padome izveidota 2007.gadā un tā ir koordinējoša institūcija, kuras darbības mērķis ir saskaņot un pilnveidot valsts institūciju un privātā sektora sadarbību finanšu sektora attīstības veicināšanā, kā arī noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanā.

Padomes sastāvā ir Ministru prezidents (padomes priekšsēdētājs), iekšlietu ministrs, finanšu ministrs, tieslietu ministrs, ģenerālprokurors, Latvijas Bankas prezidents, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs, Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents, Latvijas Vērtspapīru tirgus profesionālo dalībnieku asociācijas izpilddirektors un Latvijas Privātbanku asociācijas prezidents.

Padomes sekretariāta funkciju veic Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Papildu informācijai:
Agnese Līcīte
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
Komunikācijas daļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr: +371 67774808
E-pasts: Agnese.Licite@fktk.lv