Publicēts: 01.09.2014.

Rīgā, 29.08.2014.
Informācija plašsaziņas līdzekļiem

FKTK reģistrē jau piekto alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieku

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) reģistrēja SIA “ZGI Capital” alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai. Tas ir jau piektais Latvijā reģistrētais alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks kopš Alternatīvo ieguldījumu fondu un to pārvaldnieku likuma stāšanās spēkā 2013. gada augustā.

Tāpat šodien reģistrēti trīs jauni alternatīvo ieguldījumu fondi – KS “ZGI-3” AIF, KS “ZGI fonds” un KS “ZGI Nano”, kurus pārvaldīs jaunreģistrētais “ZGI Capital”.

Alternatīvie ieguldījumu fondi ir fondi, kuri veic ieguldījumus ne tikai likvīdos finanšu instrumentos (akcijās, obligācijās), bet arī atvasinātajos finanšu instrumentos (izejvielās, valūtās, hedžfondos, nekustamajā īpašumā), riska kapitālā, un šiem fondiem nav ar likumu noteikti nekādi ierobežojumi ieguldījumu objektiem un ieguldījumu apmēriem vienā objektā.

Pirmo licenci  alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka darbībai FKTK izsniegusi šā gada janvārī, savukārt martā pirmais pārvaldnieks tika reģistrēts. Patlaban alternatīvo ieguldījumu fondu reģistrā ir reģistrēti un tiesīgi pārvaldīt alternatīvo ieguldījumu fondus pieci pārvaldnieki: http://www.fktk.lv/lv/tirgus_dalibnieki/alternativo_ieguldijumu_fondu_parvaldnieki/registretie_parvaldnieki/

Turpmākai informācijai:
Marija Makareviča
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr.:67774808; e-pasts: marija.makarevica@fktk.lv