Publicēts: 25.01.2008.

Rīgā 25. 01. 2008.

Paziņojums masu informācijas līdzekļiem

Par izmaiņām Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadībā

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Uldis Cērps ir nolēmis pieņemt piedāvājumu turpināt darbu banku uzraudzības jomā Zviedrijā, kļūstot par Zviedrijas finanšu uzraudzības iestādes Finansinspektionen Stabilitātes departamenta (Stabilitetstillysn) direktoru un vadības grupas locekli. U. Cērpa turpmākajos pienākumos ietilps finanšu normatīvu ievērošanas kontrole Zviedrijas finanšu sektorā. Darbu Zviedrijā Uldis Cērps plānojis sākt aprīļa beigās.

Uldis Cērps par šo lēmumu ir informējis Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi, kā arī ziņojis finanšu ministram Atim Slakterim un Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, kuriem abiem kopīgi būs jāizvēlas nākamā FKTK priekšsēdētāja kandidatūra. FKTK priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku amatā ieceļ Saeima.

Uldis Cērps ir vadījis Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisiju kopš tās izveidošanas 2001. gadā. Pēc pirmā sešu gadu termiņa 2006. gada 12. oktobrī viņu atkārtoti FKTK priekšsēdētāja amatā iecēla Latvijas Republikas Saeima. Uldis Cērps, izvērtējot padarīto, saka: “Es esmu gandarīts, ka šo septiņu gadu laikā FKTK ir izveidojusies par respektētu un efektīvu finanšu sektora uzraudzības iestādi. Arī mans nākamais darbs būs saistīts ar banku uzraudzību. Ievērojot Zviedrijas banku tirgus klātbūtni Latvijā, tā būs arī iespēja turpināt veicināt finanšu sistēmas stabilitāti Latvijā.”

Zviedrijas Finanšu uzraudzības iestāde ir konsolidēts finanšu sektora regulators, kas uzrauga Zviedrijas bankas, apdrošināšanas sabiedrības un vērtspapīru tirgus dalībniekus. Tajā strādā 260 darbinieki. Galvenās darbības jomas ir finanšu normatīvu ievērošanas kontrole, licencēšana, finanšu instrumentu tirgus uzraudzība un patērētāju tiesību aizsardzība finanšu sektorā.

Ieva Upleja

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas

Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja

tālr.: 6777 4807

mob. tālr.: 29476003

e-pasts:ieva.upleja@fktk.lv