Publicēts: 21.12.2009.

Rīgā 21.12.2009.

Paziņojums masu informācijas līdzekļiem

Par Valsts prezidenta un FKTK priekšsēdētājas tikšanos

Šodien, 21. decembrī, Valsts prezidentu Valdi Zatleru tikšanās laikā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (turpmāk – Komisija) priekšsēdētāja Irēnu Krūmane informēja par Komisijas paveikto aizvadītajā 2009. gadā un iepazīstināja ar aktuālo situāciju Latvijas finanšu un kapitāla tirgū.
Tikšanās laikā Valsts prezidents tika iepazīstināts ar Latvijas banku sektora operatīvajiem darbības rādītājiem un tendencēm.

Komisijas priekšsēdētāja tikšanās laikā Valsts prezidentam sniedza pilnīgu informācija par Komisijas būtiskākajiem paveiktajiem darbiem aizvadītajā gadā banku sistēmas stabilizēšanā.

Irēna Krūmane, komentējot svarīgākos finanšu un kapitāla tirgus notikums 2009. gadā atzīmēja: “Pirmkārt, vairākas bankas šogad ir stiprinājušas savu kapitālu, lai nodrošinātu segumu nākotnē sagaidāmiem kredītu zaudējumiem. Kopumā līdz šā gada beigām 13 Latvijas bankas būs kapitālā papildu ieguldījušas gandrīz miljardu latu – 912 miljonus. Otrkārt, svarīgi, ka septembrī ārvalstu bankas ir uzņēmušās saglabāt savus ieguldījumus Latvijā iepriekšējā līmenī. Treškārt, ir veikta virkne likumdošanas iniciatīvu, tostarp, noguldītāju interešu un kredītņēmēju interešu aizsardzībā”.

Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc tikšanās, novērtējot saņemto informāciju, norādīja: “Pozitīvi, ka pēdējos divos mēnešos vērojams gan rezidentu, gan nerezidentu noguldījumu pieaugums, kas liecina par vietējo iedzīvotāju un ārvalstu investoru uzticības atgriešanos. Svarīgi ir noturēt šo tendenci ilgtermiņā”.

Anna Dravniece
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
Priekšsēdētājas biroja vadītāja
tālr.: 6777 4800
e-pasts: anna.dravniece@fktk.lv