Publicēts: 04.09.2012.

Rīgā, 04.09.2012.

Uzaicinājums mediju pārstāvjiem

FKTK iepazīstinās ar jaunu informatīvu rīku “Banku kompass”

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ceturtdien, 6. septembrī, plkst. 11.00 mediju pārstāvjus iepazīstinās ar jaunu informatīvu rīku “Banku kompass”, kas ļaus ērtā un pārskatāmā veidā iepazīties ar svarīgākajiem Latvijas banku darbības rādītājiem.

„Banku kompasā” tiks sniegta informācija par katras Latvijā darbojošās bankas galvenajiem darbības rādītājiem, kas apkopota no banku publiskajiem ceturkšņa pārskatiem, sākot ar 2012. gada 2. ceturksni. „Banku kompass” būs pieejams FKTK mājas lapā www.fktk.lv no šī gada 6. septembra.

„Banku kompasā” apkopoti šādi darbības rādītāji – aktīvi, kredīti, noguldījumi, peļņa vai zaudējumi, kapitāla pietiekamība, kā arī aktīvu atdeve. Šo rādītāju analīze ir viens no apsvērumiem klientam pieņemot lēmumu par to, ar kuru banku labāk sadarboties. Izšķiršanās paliek katra paša ziņā, izvērtējot arī bankas sniegto pakalpojumu klāstu un pieejamību, kā arī apkalpošanas kvalitāti, pakalpojumu komisijas maksas u.tml.

„Uzsākot darba pienākumus FKTK, saskatīju nepieciešamību pēc ērtāka un uzlabota veida, kā sekot līdzi banku finanšu rādītājiem. „Banku kompass” ir viens no pirmajiem jaunievedumiem, lai ikviens interesents varētu ērti iepazīties un sekot līdzi Latvijas banku galvenajiem darbības rādītājiem un pats izdarīt izvēli, ar kuru banku sadarboties,” uzsver Kristaps Zakulis, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs.

Mediju pasākumā piedalīsies:

• Kristaps Zakulis, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs
• Ludmila Vojevoda, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes locekle un Regulējošo prasību un statistikas departamenta direktore.

Pasākums notiks FKTK telpās, 201. telpā. Adrese: Kungu ielā 1, Rīgā (ieeja no Rātslaukuma). Mediju pārstāvjiem lūgums līdzi ņemt personas apliecinošu dokumentu caurlaides saņemšanai.

Atgādinām, ka š.g. 7. jūnijā FKTK apstiprināja grozījumus “Banku publisko ceturkšņa pārskatu sagatavošanas noteikumos”, kas paredz, ka FKTK mājas lapā vienuviet tiek publicēti visu Latvijas komercbanku ceturkšņa publisko pārskatu galvenie finanšu rādītāji un informācija par regulējošo prasību ievērošanu. Detalizētu informāciju par darbības rādītājiem var iegūt arī katras bankas mājas lapā, kur jābūt publicētiem publiskajiem ceturkšņu pārskatiem, gada pārskatiem, apkopojumam par kapitāla pietiekamību un citiem bankas darbību raksturojošiem rādītājiem. Šādi grozījumi noteikumos tika veikti ar mērķi veicināt Latvijas iedzīvotāju informētību par banku finansiālo stāvokli un to darbības rādītājiem, kā arī, lai atvieglotu piekļuvi komercbanku darbības datiem.

Mediju pārstāvjiem, kas vēlas apmeklēt preses konferenci, lūgums pieteikties pa e-pastu: laima.plavina@fktk.lv

Papildu informācijai:
Laima Pļaviņa
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
Komunikācijas daļas vadītāja
Tālr.: 67774860, 26148001
laima.plavina@fktk.lv