Publicēts: 27.06.2013.
Finanšu un kapitāla tirgus komisija (turpmāk – FKTK) publicējusi savu 2012. gada un darba pārskatu, kurā ir pieejama informācija gan par FKTK, gan tirgus dalībnieku darbības rezultātiem aizvadītājā gadā.

„2012. gads kopumā aizritējis stabilizācijas zīmē, kad finanšu sektorā iezīmējās vairākas pozitīvas tendences un varēja novērot vairāku galveno darbības rādītāju stabilizāciju. Tas ļauj lūkoties uz sektora attīstību 2013. gadā ar piesardzīgu optimismu, neskatoties uz to, ka finanšu sektorā joprojām saglabājas riski – galvenokārt saistīti ar ārējiem ekonomiskajiem faktoriem”, ziņo FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis, uzsverot, ka, lai arī 2012. gada sektora darbības rādītāji šobrīd ir normas robežās, saglabājas jautājums par šādas situācijas noturību, jo ne visi rādītāji liecina par ekonomikas situācijas pilnīgu atveseļošanos.

FKTK priekšsēdētājs norāda, ka 2013. gads FKTK ir pilns izaicinājumu: „Šogad piedzīvosim jau iepriekš ilglaicīgi izstrādātu projektu novešanu finiša taisnē, kā arī jaunu procesu aizsākumu”. Arī šogad FKTK turpina pagājušajā gadā uzņemto stratēģisko kursu, priekšplānā izvirzot trīs būtiskākās prioritātes ar mērķi pēc iespējas efektīvāk īstenot uzraudzības iestādes funkcijas – finanšu sektora regulējuma pilnveidošanu, uzraudzības stiprināšanu, kā arī finanšu izglītības un izpratnes līmeņa celšanu.

FKTK 2012. gada un darba pārskats: https://www.fktk.lv/par-mums/gada-parskati/arhivs/finansu-un-kapitala-tirgus-komisijas-2012-gada-un-darba-parskats/

Papildu informācijai: Marija Makareviča Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Tālr: +371 67774808 E-pasts: Marija.Makarevica@fktk.lv