Publicēts: 29.08.2003.

Rīgā 29.08.2003.


Paziņojums masu informācijas līdzekļiem


Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes sēdi


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2003. gada 29. augusta sēdē atļāva Valērijam Belokoņam pildīt akciju sabiedrības “Baltic International Bank” valdes priekšsēdētāja pienākumus un Tatjanai Vaļikovai pildīt valdes priekšsēdētāja vietnieces pienākumus.


Padome atļāva Uģim Voronam sākt pildīt apdrošināšanas akciju sabiedrības “BALTA Dzīvība” valdes priekšsēdētāja (prezidenta) pienākumus.


Padome nolēma izsniegt sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Attollo brokers” licenci apdrošināšanas brokeru sabiedrības darbībai. Sabiedrības dibināšanas pamatkapitāls ir 30 000 latu.


Padome atļāva akciju sabiedrības “Poligrāfists” akcionāram sabiedrībai ar ierobežotu atbildību “Apgāds Zvaigzne ABC” izteikt akciju sabiedrības “Poligrāfists” akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu, maksājot Ls 1.04 par vienu akciju. Akciju atpirkšanas piedāvājums būs spēkā no 8. septembra līdz 6. oktobrim.


Padome apstiprināja “Apdrošinātāja galvenā aktuāra kvalifikācijas minimālās prasības”, nosakot, ka personai, kura ir apdrošinātāja galvenais aktuārs, jābūt kompetentai apdrošināšanas jautājumos un ar vismaz 3 gadu darba pieredzi finanšu un kapitāla tirgū, kā arī jābūt aktuāru profesionālās asociācijas biedram.


Padome apstiprināja arī “Apdrošinātāju un ārvalstu pārapdrošinātāju darbību reglamentējošo Finanšu un kapitāla tirgus komisijas atļauju saņemšanas, paziņojumu izdarīšanas, dokumentu saskaņošanas un informācijas sniegšanas noteikumus”. Jaunie noteikumi ir saskaņoti ar 29.04.2003. grozījumiem Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā, kuri ieviesa  vairākas jaunas prasības, piemēram, nepieciešamību saņemt atļauju, lai ārvalsts apdrošinātāja filiāles vadītājs un galvenais aktuārs varētu sākt pildīt savus pienākumus, kā arī informēt Komisiju par ciešām attiecībām.


Padome izsniedza divām personām sertifikātu apdrošināšanas starpnieka pakalpojumu sniegšanai brokeru sabiedrības vārdā.


 


Nākamā padomes sēde notiks piektdien, 2003. gada 5. septembrī plkst. 10:00.


 


Ieva Upleja 


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas


Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja


tālr.: 777 4807


e-pasts:ieva.upleja@fktk.lv