2010. gada 20. oktobrī
ECB atzīmē Vispasaules Statistikas dienu

Šodien Eiropas Centrālā banka (ECB) kopā ar vairāk nekā 100 nacionālajām, reģionālajām un starptautiskajām statistikas organizācijām visā pasaulē atzīmē pirmo Vispasaules Statistikas dienu. Šīs Apvienoto Nāciju Organizācijas virzītās iniciatīvas mērķis ir uzsvērt oficiālās statistikas nozīmi, ko nosaka tās pamatvērtības - pakalpojumu sniegšana, profesionālisms un integritāte. Sīkāka informācija pieejama ECB interneta lapā.

Atzīmējot šo notikumu, ECB šodien rīko starptautisku semināru "Centrālo banku statistika pasaules kontekstā", kas norisinās vienlaikus ar 19. un 20. oktobrī Frankfurtē pie Mainas organizēto 5. ECB statistikai veltīto konferenci. Seminārā uzstāsies pārstāvji no Starptautiskā Valūtas fonda, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas, ASV Tirdzniecības departamenta, Japānas Bankas, Ķīnas Tautas bankas, Čīles Centrālās bankas un Banco de Portugal. Referenti ar auditoriju apspriedīs dažādus ar statistikas sagatavošanu, izmantošanu un publicēšanu saistītus jautājumus, īpaši pievēršot uzmanību finanšu krīzes ietekmei.

Atzīmējot Vispasaules Statistikas dienu, ECB plāno arī demonstrēt izglītojošo videofilmu sērijas, kas veltīta dažādiem ar centrālo banku darbību saistītiem aspektiem euro zonā, jaunāko videofilmu ("Statistika: Informācija, kuru varat izmantot"), kas būs pieejama ECB interneta lapā (http://www.ecb.europa.eu/home).


Eiropas Centrālā banka
Komunikācijas direktorāts
Preses un informācijas daļa
Kaiserstrasse 29, D-60311 Frankfurt am Main
Tālr.: 0049 69 1344 7455, fakss: 0049 69 1344 7404
Internets: http://www.ecb.europa.eu
Pārpublicējot obligāta avota norāde.