Publicēts: 29.04.2019.
Izvērtējot Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) rīcībā esošo informāciju un AS “Meridian Trade Bank” vēršanos Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP), pēc kuras ENAP par Bankas iesniegumiem uzsākusi kriminālprocesus par iespējamu Bankas iepriekšējās padomes un valdes locekļu pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un iespējamu krāpšanu, FKTK vadība šodien atstādinājusi no Atbilstības kontroles departamenta direktora pienākumu pildīšanas Maiju Treiju. 
M. Treijai turpmāk liegts veikt FKTK Atbilstības kontroles departamenta direktora pienākumus un atrasties savā darbavietā FKTK, kā arī pārstāvēt FKTK citās organizācijās un iestādēs.
FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš: “Mēs esam iestāde, kura uzrauga finanšu noziegumu novēršanas un iekšējās kontroles sistēmu efektivitāti, t.sk. bankās, tādēļ šādā situācijā ir jāpieņem lēmums par amatpersonas atstādināšanu no amata, lai novērstu mazāko šaubu ēnu un reputācijas risku. Sekosim uzsākto procesu norisei, vērtēsim saņemto informāciju un nodrošināsim nepieciešamo tās apmaiņu.” 
M.Treija strādā FKTK kopš 01.07.2015. un savulaik ir bijusi AS “Meridian Trade Bank” valdes locekle, kas atbild par risku vadību. Turpmākai informācijai: Ieva Upleja FKTK Komunikācijas daļas vadītāja tālr.: + 371 67774807; e-pasts: ieva.upleja@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv www.klientuskola.lv, Twitter.com/FKTK_LV