Publicēts: 14.02.2017.
Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ielūdz uz mediju pasākumu, lai iepazīstinātu ar Latvijā strādājošo banku darbības rādītājiem 2016. gadā, kā arī iezīmētu gaidāmos izaicinājumus un uzraudzības prioritātes šim gadam.

Latvijā darbojas 23 kredītiestādes  16 bankas un 7 ārvalstu banku filiāles. Situācija banku finanšu drošības jomā vērtējama kā stabila. Ar peļņu strādāja visas bankas un trīs ārvalstu banku filiāles (kopumā 96% no banku sektora aktīviem). Pērn būtiski pieaudzis jaunās kreditēšanas apmērs  gan uzņēmumiem, gan mājsaimniecībām no jauna izsniegti kredīti par trešdaļu vairāk nekā 2015. gadā. Prognozējam, ka šī tendence saglabāsies arī šogad. Lai arī pērn kopējais noguldījumu apmērs bankās samazinājās par 1.9 miljardiem eiro, iekšzemes klientu noguldījumi ir pieauguši par 1.4 miljardiem eiro jeb 12.6%.

• Kā banku pelnītspēju ietekmēja ienākumi no VISA Europe darījuma?

• Kāpēc finanšu sektorā nepieciešama jauna stratēģiskā pieeja?

• Kas veido lielāko daļu noguldījumu Latvijas bankās – iekšzemes vai ārvalstu klientu līdzekļi?

• FKTK 2016. gada būtiski stiprināja prasības noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas jomā  kā tas ietekmējis noguldījumus un to struktūru?

• Kādi ir banku izaicinājumi un uzraudzības prioritātes šim gadam?

Mediju pasākumā piedalīsies:

Pēters Putniņš, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs;

Ludmila Vojevoda, FKTK Regulējošo prasību un statistikas departamenta direktore, padomes locekle

Pasākums notiks otrdien, 21. februārī, no plkst. 11.00 līdz 12.00.

Vieta: Finanšu un kapitāla tirgus komisija, Rīgā, Kungu iela 1, 200. telpa (ieeja no Rātslaukuma).

Reģistrācija: Mediju pārstāvjiem lūgums reģistrēt savu dalību, sūtot pieteikumu līdz 20. februārim uz e-pastu laima.auza@fktk.lv. Lūgums līdzi ņemt personas apliecinošu dokumentu caurlaides saņemšanai.

Papildu informācijai: Laima Auza FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Tālr.:67774860; E-pasts:laima.auza@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, www.klientuskola.lv, Twitter.com/FKTK_LV