Publicēts: 07.09.2016.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Pēters Putniņš šodien Tieslietu ministrijā saņem Ministru kabineta Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu, nodrošinot veiksmīgu Latvijas iestāšanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā jeb OECD.

FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš: “Bez šaubām šī ziņa par Ministru kabineta atzinību ir bijis gan patīkams pārsteigums, gan veiktā darba novērtējums Latvijas virzībā uz OECD. Tomēr vairāk to uztveru kā pateicību visai mūsu iestādei – Finanšu un kapitāla tirgus komisijai. Augstāko standartu ieviešana finanšu sektorā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā, t.sk. OECD rekomendācijas, ir bijis viens no svarīgākajiem FKTK darba uzdevumiem. Esmu gandarīts par paveikto, un liels paldies maniem kolēģiem par šī visnotaļ darbietilpīgā procesa veiksmīgu realizēšanu.”

Ministru kabinets lēma par Atzinības raksta piešķiršanu vairākām valsts amatpersonām saistībā ar Latvijas iestāšanos OECD 30.08.2016. valdības sēdē.

4.04.2016. OECD Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupa sniedza OECD Padomei pozitīvu viedokli par Latvijas gatavību pievienoties OECD, novērtējot Latvijas veikumu prioritāro rekomendāciju ieviešanā. Darba grupas atzinums apliecināja Latvijas uzraudzības institūciju un finanšu sektora paveikto noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanā, kā kvalitatīvu un termiņā veiktu uzdevumu.

Papildu informācijai: Ieva Upleja FKTK Komunikācijas daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste tālr.:67774807; e-pasts: ieva.upleja@fktk.lv

mob. 29476003