Publicēts: 30.12.2003.

Rīgā 30.12.2003.                                                       


Paziņojums masu informācijas līdzekļiem


Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes sēdi


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2003. gada 30. decembra sēdē nolēma uzlikt SIA “Ditton nams” soda naudu 5 000 latu par likumā “Par vērtspapīriem” noteikto prasību neizpildi, t.i., par a/s “Ditton pievadķēžu rūpnīca” akciju atpirkšanas obligātā piedāvājuma neizteikšanu, ar kompānijas Zetex LC starpniecību laika periodā no 23.07.2001. līdz 23.10.2003. iegūstot vairāk par pusi no a/s “Ditton pievadķēžu rūpnīca” balsstiesīgā kapitāla.


Padome atļāva Aivaram Veisam sākt pildīt akciju sabiedrības “Parekss apdrošināšanas kompānija” valdes priekšsēdētāja pienākumus.


Padome atļāva Jānim Bokānam sākt pildīt apdrošināšanas akciju sabiedrības “ERGO Latvija” galvenā aktuāra pienākumus un Gaidai Peterei apdrošināšanas akciju sabiedrības “Baltijas Transporta apdrošināšana” un apdrošināšanas akciju sabiedrības “Rīgas Slimokase” galvenās aktuāres pienākumus.


Padome atļāva Veronikai Honei sākt pildīt apdrošināšanas akciju sabiedrības “ERGO Latvija” Iekšējā audita dienesta vadītājas pienākumus.


Padome pārreģistrēja akciju sabiedrības “Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca” 2 937 742 parastās akcijas ar balsstiesībām 1 762 645.20 latu apmērā ar katras nominālvērtību 60 santīmi un izsniedza akciju sabiedrībai “Rīgas autoelektroaparātu rūpnīca” atkārtotu emisijas apliecību Nr. 121.


Padome apstiprināja “Noteikumus par apdrošinātāju, kas nodarbojas ar jebkura veida civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu, aktuārnovērtējuma apjomu un struktūru”. Šādu pārskatu sagatavošanu arī nedzīvības apdrošināšanas sabiedrībām paredz grozījumi Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā.


Padome apstiprināja arī grozījumus “Finanšu un kapitāla tirgus dalībnieku informācijas sistēmu drošības noteikumos”, kas paredz, ka turpmāk tirgus dalībnieks, kurš pērk IS pakalpojumus no ārpakalpojuma sniedzēja, ir atbildīgs arī par šo pakalpojumu kvalitāti tādā pašā mērā kā par saviem pakalpojumiem.


Komisija informē, ka saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu 2004. gadā no Noguldījumu garantiju fonda līdzekļiem katram noguldītājam (fiziskai vai juridiskai personai) katrā bankā vai krājaizdevu sabiedrībā noguldīto līdzekļu nepieejamības gadījumā tiks garantēta atlīdzība 6 000 latu apmērā.


 


Nākamā padomes sēde notiks piektdien, 2004. gada 9. janvārī plkst. 10:00.


 


Ieva Upleja 


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas


Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja


tālr.: 777 4807


e-pasts:ieva.upleja@fktk.lv