Publicēts: 31.10.2012.

Rīgā 31.10.2012.

Paziņojums plašsaziņas līdzekļiem

FKTK KLIENTU SKOLA tagad pieejama arī krievu valodā

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šodien ir atvērusi izglītojošās mājas lapas KLIENTU SKOLA versiju krievu valodā. Šāds projekts veikts, lai arī krievu valodas kā dzimtās valodas lietotājus būtu iespējams tieši nodrošināt ar izglītojošu informāciju par populārākajiem finanšu pakalpojumiem un to būtiskākajiem riskiem. Finanšu sektora uzrauga – FKTK, veikts un apstiprināts KLIENTU SKOLAS tulkojums krievu valodā veicinās arī ikviena skolēna, kas apgūst valsts valodu, precīzāku finanšu terminu izpratni un to lietojumu turpmāk. Saite: http://www.klientuskola.lv/ru/

FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis: “Finanšu izpratnes un izglītības līmeņa celšana sabiedrībā ir viena no noteiktajām FKTK prioritātēm nākamajam darba posmam līdz 2014. gadam. Arī tiem finanšu pakalpojumu lietotājiem, kas jau sen atstājuši skolas solu ir nepieciešams konsultatīvs atbalsts, lai būtu iespējams pieņemt pamatotus lēmumus par kāda finanšu pakalpojuma izvēli. FKTK aicina ikvienu interesentu, esošu vai topošu kāda finanšu pakalpojumu lietotāju, izmantot iespējas papildināt savas zināšanas ar KLIENTU SKOLAS materiāliem tagad arī krievu valodā, jo KLIENTU SKOLA veidota tā, lai sniegtu gan pamatzināšanas par pakalpojuma būtību, gan palīdzētu izvērtēt iespējamos nākotnes riskus un savu gatavību tos uzņemties.”

Pamatinformācija par finanšu pakalpojumiem atrodama mājas lapas sadaļā Kas Tev jāzina par finanšu pakalpojumu būtību?. KLIENTU SKOLĀ viegli uztveramā formā ir izskaidroti arī finanšu sektora uzraudzības pamatprincipi, noguldījumu garantiju sistēmas, Apdrošināto aizsardzības fonda un ieguldītāju aizsardzības būtība, un katras sektoru uzraugošās iestādes kompetences ietvari attiecīgi sadaļās – Kas ir uzraugošās institūcijas?, Kas Tevi aizsargā? un Pie kā Tev vērsties?.

KLIENTU SKOLA nodrošina ikvienam tās lietotājam interaktīvu iespēju rakstīt FKTK un saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem. Informācija gan latviešu, gan krievu KLIENTU SKOLĀ tiks regulāri papildināta ar jaunāko finanšu pakalpojumu aprakstiem.

Papildu informācijai:
Ieva Upleja
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
Komunikācijas daļas
galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste
tālr.:67774807; e-pasts: ieva.upleja@fktk.lv

Vairāk par Finanšu un kapitāla tirgus komisiju:
www.fktk.lv, www.klientuskola.lv, Twitter.com/FKTK_LV