Publicēts: 16.06.2022.
Korporatīvās pārvaldības konsultatīvā padome līdz 12.08.2022. aicina uzņēmumus pieteikties Latvijas Korporatīvās pārvaldības balvai 2022. Balva izveidota, lai stiprinātu Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksa praktisku ieviešanu Latvijas uzņēmumos, veicinot uzņēmumu darbības efektivitāti un ilgtermiņa vērtības pieaugumu, kā arī atklātu kodeksa ieviešanas labās prakses piemērus.
Latvijas Korporatīvās pārvaldības balvas 2022 pasniegšana notiks 14.10.2022. Tieslietu ministrijā, Komerclikuma 20 gadu jubilejas konferencē.
Korporatīvās pārvaldības konsultatīvās padomes vadītāja, "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne uzsver: "Laba korporatīvā pārvaldība un tās principu piemērošana ikdienā ir mūsdienīga biznesa aksioma, tomēr tikpat svarīgi ir par savu pieredzi stāstīt un dalīties ar labajiem piemēriem. Labas pārvaldības balva, manuprāt, ir lieliska platforma, lai vairotu uzņēmuma redzamību un ieinteresēto pušu – klientu, darbinieku un sadarbības partneru – uzticību." Korporatīvās pārvaldības konsultatīvās padomes vadītājas vietnieks, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes loceklis Ģirts Rūda uzsver: "Korporatīvās pārvaldības kodeksam ir nozīme tad, ja uzņēmumi to ievieš savā darbā. Latvijas korporatīvās pārvaldības balva izceļ un godina uzņēmumus, kas ir labi Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksa praktiķi, ar kuru pieredzi ir būtiski dalīties un no kuras vērts mācīties arī citiem. Bijām gandarīti, ka pagājušajā gadā balvai pieteicās 27 pretendenti. Ceram uz lielu uzņēmumu atsaucību arī šogad, jo Latvijā ir daudz mūsdienīgu un labi pārvaldītu uzņēmumu."
Balva 2022. gadā tiks piešķirta trīs nominācijās:
  • "Risku pārvaldības stratēģis" – uzņēmums, kurš vissekmīgāk identificē, novērtē, vada un kontrolē potenciālos notikumus vai situācijas, nodrošinot pārliecību par uzņēmuma stratēģisko mērķu sasniegšanu.
  • "Padomes dažādības ieviesējs" – uzņēmuma padome, kuras sastāvā ir personas ar dažādu, savstarpēji papildinošu kompetenci, skatījumu, izglītību, darba pieredzi (to vidū starptautisku), nacionalitāti, kā arī padomē ir pārstāvēti abi dzimumi un personas dažādā vecumā, tas veicina vispusīgas diskusijas, plašāku perspektīvu, kā arī rūpīgi izvērtētu lēmumu pieņemšanu.
  • "Iesaistīto pušu vadības praktiķis" – uzņēmums, kurš nodrošinājis kvalitatīvu sadarbību ar visām ieinteresētajām pusēm.
Pretendēt uz balvu iespējams, uzņēmumiem pašiem piesakoties un iepazīstinot ar sasniegumiem korporatīvās pārvaldības jomā, kā arī pretendentu var pieteikt citi. Lai pieteiktos, jāiesniedz pieteikums, kurā jānorāda konkursa nominācija, uzņēmuma nosaukums, reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, darbības nozare, kontaktinformācija un pamatojums izvirzīšanai attiecīgajā nominācijā. Pieteikumu var iesniegt latviešu vai angļu valodā. Latvijas Korporatīvās pārvaldības balvas 2022 nolikums pieejams Finanšu un kapitāla tirgus komisijas tīmekļvietnē. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties, rakstot uz e-pasta adresi korporativabalva@fktk.lv. Latvijas Korporatīvās pārvaldības balvu 2021 trīs nominācijās saņēma AS Conexus Baltic Grid, AS DelfinGroup, SCHWENK Latvija, tika pasniegta arī īpaša balva par nozīmīgu ieguldījumu Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta viceprezidentam un vadītājam Latvijā Andrim Grafam. Vairāk lasiet Finanšu un kapitāla tirgus komisijas tīmekļvietnē publicētajā paziņojumā. Ar Latvijas Korporatīvās pārvaldības kodeksu iespējams iepazīsties Tieslietu ministrijas tīmekļvietnē. Korporatīvās pārvaldības konsultatīvā padome apvieno privātā un publiskā sektora ekspertus korporatīvās pārvaldības jomā. Tā ir izveidota ar mērķi izstrādāt un, ja nepieciešams, aktualizēt labas korporatīvās pārvaldības ieteikumus kapitālsabiedrībām Latvijā (Korporatīvās pārvaldības kodekss), skaidrot labas korporatīvās pārvaldības nozīmīgumu un veicināt labas korporatīvās pārvaldības izpratni un piemērošanu, kā arī sniegt ieteikumus par nepieciešamajiem normatīvo aktu grozījumiem korporatīvās pārvaldības jomā.   Turpmākai informācijai: FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Dace Jansone tālr.: 67774808 e-pasts: dace.jansone@fktk.lv