Publicēts: 09.03.2016.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu anulēt SIA “AirPay” ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā.

FKTK padome ir pieņēmusi lēmumu anulēt SIA “AirPay” ierakstu maksājumu iestāžu reģistrā, jo SIA “AirPay” līdz šim brīdim nav novērsusi iepriekš konstatētos pārkāpumus un tās darbība joprojām nav atbilstoša normatīvo aktu prasībām.

Lai aizsargātu maksājumu pakalpojumu saņēmēju intereses, FKTK jau iepriekš nolēma ar 03.03.2016. apturēt SIA “AirPay” darbību, jo tās darbībā tika konstatēti normatīvajos aktos noteikto prasību pārkāpumi.

Saskaņā ar pieņemto lēmumu SIA “AirPay” ir pienākums naudas līdzekļus, kas tās klientu vārdā saņemti līdz 03.03.2016. plkst. 00.00, pārskaitīt uz klientu kontiem kredītiestādēs, lai izpildītu ar klientiem noslēgto līgumu nosacījumus.

FKTK sekos līdzi, lai iestādes klientu intereses tiktu ievērotas un aizsargātas.

Latvijā turpina darboties 29 reģistrētas un trīs licencētas maksājumu iestādes. Maksājumu iestādes tiek reģistrētas maksājumu iestāžu reģistrā, kurš regulāri tiek atjaunināts un ir pieejams FKTK mājaslapā: http://www.fktk.lv/lv/tirgus-dalibnieki/maksajumu-iestades/licencetas-maksajumu-iestades.html

Turpmākai informācijai: Agnese Līcīte FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste tālr.: 67774808; e-pasts: Agnese.Licite@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, www.klientuskola.lv, Twitter.com/FKTK_LV