Publicēts: 23.02.2016.
Ceturto reizi Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) kopā ar partneriem rīkos FINANŠU IZGLĪTĪBAS NEDĒĻU 2016 (FIN 2016), kas tradicionāli norisinās vienlaikus ar citviet pasaulē notiekošajiem finanšu pratību veicinošiem pasākumiem – Child and Youth Finance International (CYFI) 5. Globālo naudas nedēļu (Global Money Week) un 2. Eiropas finanšu nedēļu, ko rīko Eiropas banku federācija.

Arī šīs FIN laikā partneri nodrošinās iedzīvotāju finanšu pratību veicinošus pasākumus, t.sk. vieslekcijas daudzviet Latvijā un ceļos dažādos finanšu pratības tematos. FIN 2016 devīze Latvijā ir “Ceļojums finanšu pratībā”, un šoreiz tās ietvaros finanšu izglītības talismans krājkase Gudrīte dosies ceļojumā uz Latvijas reģioniem, lai popularizētu finanšu pratības nozīmību mūsdienīga cilvēka dzīvē un sniegtu savus padomus ikvienam interesantam.

Ar katru gadu finanšu pratības partneru kļūst arvien vairāk. FIN 2016 partneri ir – FKTK, Banku augstskola, Rīgas Tehniskā universitāte, Talsu novada pašvaldība, Jelgavas dome un Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, Valsts izglītības satura centrs, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Finanšu ministrija, Latvijas Banka, Labklājības ministrija un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, fondu birža Nasdaq Riga, Ekonomikas un kultūras augstskola, Junior Achievement Latvia, Latvijas Komercbanku asociācija un komercbankas – Swedbank, SEB banka un Nordea banka, Latvijas Apdrošinātāju asociācija, u.c.

Krājkase Gudrīte kopā ar FIN 2016 komandu 15. martā viesosies Talsos, savukārt 18. martā – Jelgavā, un abās šajās pilsētās tiek plānoti dažādām mērķauditorijām veltīti pasāki dažādos tematos. Visi pasākumi būs bezmaksas un publiski pieejami jebkuram interesentam.

Papildu informācija par aktivitātēm FIN 2016 mājas lapā: www.finansunedela.lv

Šeit FIN 2016 reklāmas plakāts: http://www.fktk.lv/lv/mediju-telpa/finansu-izglitibas-nedela/2016.html

Global Money Week: http://www.globalmoneyweek.org/

Eiropas finanšu nedēļa: http://www.europeanmoneyweek.eu/ 

Turpmākai informācijai: Ieva Upleja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Komunikācijas daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Tālr. 67774807 Ieva.Upleja@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, Twitter.com/FKTK_LV