Publicēts: 01.07.2015.

Rīgā, 01.07.2015.

Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Apstiprināti divi jauni bankām saistoši normatīvie noteikumi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir apstiprinājusi divus normatīvos noteikumus, kas paredz jaunievedumus banku pārskatu sagatavošanas kārtībā. Tas veikts, lai nodrošinātu atbilstību jaunā Noguldījumu garantiju likuma prasībām, kas stājas spēkā 01.07.2015.

“Pārskata par segtajiem noguldījumiem sagatavošanas un maksājumiem noguldījumu garantijas fondā piemērojamo korekcijas koeficientu noteikšanas normatīvie noteikumi” aizstās pašreiz spēkā esošos noteikumus un paredz izmaiņas minētā pārskatā maksājumu un tiem piemērojamo korekcijas koeficientu noteikšanas kārtībā.

Savukārt apstiprinātie “Informācijas par garantēto atlīdzību apkopošanas un sniegšanas normatīvie noteikumi” paredz tehniskas izmaiņas garantēto atlīdzību saņēmēju saraksta sagatavošanas kārtībā – no tiem izslēgts punkts par mēneša bilances pārskata pozīciju atspoguļošanu garantēto atlīdzību saņēmēju sarakstā, kā arī noteikta jauna prasība par noguldījumu piesaistītāja pilna faila sagatavošanu katru dienu un tā glabāšanu par pēdējām 5 dienām.

 

Turpmākai informācijai:

Elīna Avotiņa

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 

Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr. 67774860, 27435292, 

elina.avotina@fktk.lv