Publicēts: 09.01.2004. Aktualizēts: 13.01.2011.

Rīgā 2004. gada 9. janvārī

Latvijas Bankas Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja amatā šonedēļ darbu sācis Mārtiņš Grāvītis, uzņemoties pildīt arī bankas preses sekretāra pienākumus. Jaunais centrālās bankas preses sekretārs jau kopš 2002. gada strādājis Latvijas Bankas Prezidenta birojā, pildot padomnieka pienākumus komunikācijas jautājumos.

Šā gada maijā paredzētā Latvijas Bankas iesaistīšanās Eiropas Centrālo banku sistēmā un pakāpeniskā pāreja no lata uz eiro, kas varētu noslēgties 2008. gadā, noteiks Latvijas Bankas sabiedrisko attiecību darba galvenos uzdevumus un pārbaudījumus, uzskata M. Grāvītis. Šie procesi skars ikvienu valsts iedzīvotāju, uzņēmumu, arī specifiskas sabiedrības un uzņēmējdarbības grupas. Turklāt minētās pārmaiņas un to komunikāciju Latvijas Banka neveiks viena, bet sadarbībā ar Latvijas valdību, Eiropas Centrālo banku un citām Latvijas un Eiropas institūcijām.

M. Grāvīša iepriekšējā darba pieredze saistīta ar žurnālistiku, kā arī tirgus konsultācijām un uzņēmējdarbību. M. Grāvīša pirmā nozīmīgā darbavieta pēc studijām bija Latvijas Radio (no 1988. gada līdz 1991. gadam). 90. gadu sākumā viņš vadīja Zviedrijas Eksporta padomes biroju Rīgā, bet pirms darba Latvijas Bankā piecus gadus strādāja par redaktoru ziņu aģentūras Reuters Baltijas ekonomisko ziņu dienestā.

Līdzšinējais Latvijas Bankas preses sekretārs (kopš 1992. gada) Edžus Vējiņš beidza darbu Latvijas Bankā 2003. gada oktobrī.

M. Grāvīša kontaktinformācija
Tālrunis 6702 2349
Fakss 6702 2429
Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.