Publicēts: 01.12.2017.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir pieņēmusi lēmumu apstiprināt jaunus finanšu tirgus dalībniekiem saistošus noteikumus “Paziņojumam par būtiskas līdzdalības iegūšanu vai palielināšanu pievienojamās informācijas saraksts un paziņojuma izskatīšanas galvenie principi un kārtība”.

Noteikumi nepieciešami, lai FKTK saņemtu pēc iespējas precīzāku un plašāku informāciju iespējamo būtiskas līdzdalības ieguvēju izvērtēšanai. Šie noteikumi veicinās arī vienotas izpratnes veidošanu par kritērijiem, kurus FKTK ņem vērā vērtējot būtiskas līdzdalības ieguvēja piemērotību, kā arī noteiks skaidrākas informācijas sagatavošanas prasības. Jaunie noteikumi nepaplašina novērtēšanas kritērijus, taču pieaug un tiek detalizēts iesniedzamās informācijas apjoms. Līdz šim trūkstošo informāciju FKTK ieguva, to papildus pieprasot tirgus dalībniekiem un būtiskas līdzdalības ieguvējiem.

Apstiprinātie noteikumi neskar šobrīd esošos akcionārus ar būtisku līdzdalību, tie attieksies uz tiem gadījumiem, kad tiks sniegts paziņojums par būtiskas līdzdalības iegūšanu finanšu institūcijā vai notiks būtiskas izmaiņas esošo akcionāru ar būtisku līdzdalību struktūrā.

Jaunie noteikumi aizstās līdzšinējos noteikumus “Paziņojumam par būtiskas līdzdalības iegūšanu vai palielināšanu kredītiestādē, apdrošināšanas sabiedrībā, pārapdrošināšanas sabiedrībā, regulētā tirgus organizētājā, Latvijas Centrālajā depozitārijā, ieguldījumu pārvaldes sabiedrībā, alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldniekā, maksājumu iestādē, elektroniskās naudas iestādē vai ieguldījumu brokeru sabiedrībā pievienojamās informācijas saraksts”.

Papildu informācijai: Agnese Līcīte FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste tālr.: 67774808; e-pasts: Agnese.Licite@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, www.klientuskola.lv, Twitter.com/FKTK_LV