Publicēts: 21.06.2017.
Lai visā Eiropas Savienībā nodrošinātu vienotas un konsekventas prasības, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir apstiprinājusi Normatīvos noteikumus par prasībām personām, kuras saņem tirgus izzināšanas informāciju.

Noteikumos tiek minēti faktori, kas šādām personām, kuras saņem tirgus izzināšanas informāciju, jāņem vērā, kad tām tiek izpausta informācija kā tirgus izzināšanas daļa, lai tās varētu izvērtēt, vai informācija uzskatāma par iekšējo informāciju. Tāpat tiek noteikti pasākumi, kas šādām personām jāveic, ja tām tiek izpausta iekšējā informācija, kā arī noteikumos tiek minēta dokumentācija, kas šādām personām ir jāuztur.

FKTK noteikumus izstrādāja, lai ieviestu Eiropas Vērtspapīru un tirgu iestādes pamatnostādnes “Personām, kuras saņem tirgus izzināšanas informāciju”, kas izdotas saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) Nr. 596/2014 prasībām.

Turpmākai informācijai: Agnese Līcīte FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste tālr.: 67774808; e-pasts: Agnese.Licite@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, www.klientuskola.lv, Twitter.com/FKTK_LV