Publicēts: 29.11.2016.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir apstiprinājusi “Kapitāla un likviditātes pietiekamības novērtēšanas procesa izveides normatīvos noteikumus” jaunā redakcijā ar mērķi papildināt pašlaik spēkā esošās prasības par kapitāla un likviditātes pietiekamības novērtēšanu, veicināt vienotu tirgus dalībnieku izpratni un pieeju regulējošo prasību interpretācijā un piemērošanā, kā arī ieviest Eiropas Banku iestādes pamatnostādnēs noteiktos principus kapitāla un likviditātes pietiekamības novērtēšanai.

Tāpat FKTK padome apstiprinājusi “Atļaujas izmantot kapitāla prasību aprēķinā iekšējos modeļus, pieejas un metodes saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (ES) Nr. 575/2013 (2013. gada 26. jūnijs) par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām, un ar ko groza Regulu (ES) Nr. 648/2012 saņemšanas normatīvos noteikumus”. Tirgus dalībniekiem šie noteikumi būs saistoši vienīgi tad, ja tie vēlēsies sākt izmantot iekšējo modeli, metodi vai pieeju pašu kapitāla prasību aprēķinam un būs nepieciešams saņemt atļauju saskaņā ar ES Regulu Nr. 575/2013.

Turpmākai informācijai: Agnese Līcīte FKTK Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste tālr.: 67774808; e-pasts: Agnese.Licite@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, www.klientuskola.lv, Twitter.com/FKTK_LV