Publicēts: 01.07.2015.

Rīgā, 1.07.2015.

Informācija plašsaziņas līdzekļiem

 

Dota atļauja “BTA Insurance Company” SE nodot apdrošināšanas portfeļa daļu meitas apdrošināšanas sabiedrībai

Izvērtējot apdrošinātāja “BTA Insurance Company” SE iesniegtos dokumentus tā apdrošināšanas portfeļa daļas (Latvijas, Lietuvas, Igaunijas) nodošanai jaundibinātajai meitas apdrošināšanas sabiedrībai – AAS “BTA Baltic Insurance Company”, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) devusi savu atļauju. Plānots, ka turpmāk AAS “BTA Baltic Insurance Company” veiks Baltijas klientu apkalpošanu. 

 

Šo lēmumu FKTK pieņēma pēc konsultēšanās ar Lietuvas un Igaunijas uzraudzības iestādēm un pārliecinoties, ka pārejas procesā tiks ievērotas apdrošinātāja klientu intereses. Visu klientu līgumiskie noteikumi paliek spēkā un netiek mainīti, tāpat klientiem nebūs jāpārslēdz līgumi ar jauno uzņēmumu. 

 

Apdrošināšanas portfeļa daļas pāreja ir saistīta ar apdrošināšanas sabiedrības “BTA Insurance Company” SE biznesa plāniem un iepriekš izziņotu reorganizācijas procesu. Tā rezultātā jaundibinātā AAS “BTA Baltic Insurance Company”, kura jūnijā saņēma FKTK licences apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanai, turpinās sniegt pakalpojumus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, savukārt “BTA Insurance Company” SE – pārējās ES dalībvalstīs.

 

Klientus jautājumu gadījumu aicinām sazināties ar “BTA Baltic Insurance Company” pa tālr. 26121212.

 

 

Turpmākai informācijai:

Marija Makareviča 

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 

Komunikācijas daļas vadītāja

Tālr. 67774808, 26893967, 

marija.makarevica@fktk.lv