Publicēts: 17.12.2004.

Rīgā 17.12. 2004.


Paziņojums masu informācijas līdzekļiem


Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes sēdi


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2004. gada 17. decembra sēdē apstiprināja “Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību ceturkšņa pārskata sagatavošanas noteikumus”, kas noteiks ceturkšņa pārskata saturu, formu un iesniegšanas kārtību. Noteikumi būs saistoši ne tikai Latvijā licencētajām ieguldījumu pārvaldes sabiedrībām, bet arī dalībvalstīs licencētu pārvaldes sabiedrību filiālēm Latvijā, kā arī dalībvalstīs licencētajām pārvaldes sabiedrībām, kuras izmanto tiesības sniegt pārvaldes pakalpojumus Latvijā, neatverot filiāli. Ceturkšņa pārskati saskaņā ar šo noteikumu prasībām būs jāiesniedz Komisijai, sākot ar 2005. gada 1. ceturksni.


Padome, izskatot aa/s “Salamandra – Baltik” iesniegtos dokumentus un veicot pārbaudi aa/s “Salamandra – Baltik”, konstatēja, ka aa/s “Salamandra – Baltik” ir izpildījusi visas apdrošināšanas līgumos paredzētās saistības, un nolēma anulēt visas aa/s “Salamandra – Baltik”  izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai. Padome atļāva aa/s “Salamandra – Baltik” veikt reorganizāciju, pārreģistrējoties par komercsabiedrību, kas neveic apdrošināšanu.


Padome nolēma izsniegt ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrībai “Nord/LB Fondi” licenci ieguldījumu pārvaldes pakalpojumu sniegšanai, kā atļautos ieguldījumu pārvaldes pakalpojumus norādot ieguldījumu fondu pārvaldi un ieguldītāju finanšu instrumentu individuālu pārvaldīšanu saskaņā ar ieguldītāja pilnvarojumu, kā arī licenci valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanai.


Padome nolēma vienai personai izsniegt sertifikātu apdrošināšanas starpnieka pakalpojumu sniegšanai apdrošināšanas brokeru sabiedrības vārdā un divām personām anulēja sertifikātu apdrošināšanas starpnieka pakalpojumu sniegšanai apdrošināšanas brokeru sabiedrības vārdā pēc paša brokera iesnieguma.


 


Nākamā padomes sēde notiks piektdien, 2004. gada 24. decembrī plkst. 10:00.


 


Ieva Upleja 


Finanšu un kapitāla tirgus komisijas


Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja


 tālr.: 777 4807


e-pasts:ieva.upleja@fktk.lv