Publicēts: 29.11.2011.

Rīgā, 29.11.2011.

Paziņojums masu informācijas līdzekļiem

Par garantēto atlīdzību izmaksas gaitu pirmajā stundā

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (turpmāk tekstā – Komisija) vērš iedzīvotāju uzmanību, ka AS “Latvijas Krājbankas” noguldītāji garantēto atlīdzību saņem no Noguldījumu garantiju fonda, taču tehnisko izmaksas procesu veic AS “Citadele banka”. Vēlamies uzsvērt, ka garantētā atlīdzība pietiks visiem “Latvijas Krājbankas” noguldītājiem un tā nav AS “Citadele banka” nauda, bet Noguldījumu Garantiju fonda līdzekļi.

Lūdzam neradīt nesamērīgi lielas rindas AS “Citadele banku” filiālēs un pirmajā dienā visiem AS “Latvijas Krājbanka” noguldītājiem vienlaikus nesteigties saņemt garantēto atlīdzību. Atgādinām, ka Garantēto atlīdzību noguldītāji varēs saņemt vēl 60 gadus pēc noguldījumu nepieejamības iestāšanās, t.i., līdz pat 2071. gadam.

Informējam, ka pēc jaunākajiem datiem pirmajā stundā AS “Citadele banka” ir strādājusi ļoti operatīvi un apkalpojusi jau aptuveni 1130 AS “Latvijas Krājbanka” klientus, izmaksājot apmēram 5.4 miljonus latu garantētās atlīdzības. Garantēto atlīdzību klienti izņēmuši gan skaidrā naudā, gan ar pārskaitījumu.

Informāciju sniedza:
Anna Dravniece
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
Biroja vadītāja

Papildu informācijai:
Agnese Līcīte
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas biroja
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr: 67774808; e-pasts: Agnese.Licite@fktk.lv