Publicēts: 01.10.2004. Aktualizēts: 26.01.2011.

Rīgā 2004. gada 1.oktobrī

Latvijas Bankas prezidents Ilmāra Rimšēvičs negatavojas atstāt darbu bankā, lai dotos politikā. Pēdējā laikā publiskajā diskusijā Rimšēviča kunga vārds atkārtoti minēts gan jaunas politiskas partijas veidotāju, gan premjera amata kandidātu skaitā, taču šādiem minējumiem, kas nupat izskan ar pieaugošu intensitāti, nav pamata.

Ilmārs Rimšēvičs: "Šobrīd uzskatu par nepieciešamu kliedēt jebkādas šaubas šajā ziņā - ļoti augsti vērtēju politisku neatkarību un negatavojos iesaistīties politikā. Ir tik daudz iesāktu darbu, gatavojoties pārejai no lata uz eiro pēc Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā. Būtu bezatbildīgi šos darbus pamest pusdarītus, turklāt - Latvijas ekonomikai pietiekami trauksmainā atbildīgu lēmumu pieņemšanas laikā. Latvijas Banka kā valdības finanšu aģents un padomdevējs makroekonomikas jautājumos valdībai arvien ir sniegusi konsultācijas, palīdzējusi un arī šajā jomā iesākto turpināšu tāpat kā līdz šim."

Ilmārs Rimšēvičs ir Latvijas Bankas prezidenta amatā kopš 2001. gada decembra un arī pirms tam atradies vadošos amatos centrālajā bankā, tai skaitā divus termiņus bijis bankas prezidenta vietnieks.

I. Rimševičs ir beidzis Rīgas Tehnisko universitāti un viņam piešķirts Klārksona Universitātes (ASV) maģistra grāds uzņēmējdarbības vadīšanā un organizēšanā.

Viņš ir bijis Latvijas Bankas vadības sastāvā, kura pārzināja Latvijas monetāro politiku laikā, kad Latvijā pirms 11 gadiem kā nacionālā valūta atgriezās lats. Šobrīd viņam uzticētas prezidenta pilnvaras sešu gadu garumā, reizē ar Latvijas gatavošanos pārejai no lata uz eiro.