Publicēts: 05.06.2017.
No 6. jūnija par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Uzraudzības departamenta direktori un padomes locekli iecelta līdzšinējā Uzraudzības departamenta direktora vietniece Nora Dambure.

FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš saka: “Nora Dambure ar savu līdzšinējo darbību FKTK pierādījusi sevi kā savas jomas profesionāle ar gadu gaitā uzkrātām zināšanām un pieredzi finanšu sektora uzraudzības jautājumos. Uzraudzība ir komandas darbs un esmu pārliecināts, ka N. Dambure varēs pārliecinoši turpināt uzņemto uzraudzības kursu atbilstoši labākajai starptautiskajai praksei.”

Noras Dambure FKTK strādā no pirmās dibināšanas dienas, t.i., 2001. gada 1. jūlija. No 2017. gada marta viņa bija Uzraudzības departamenta direktore vietniece, bet no 2011. līdz 2017. gadam vadīja Uzraudzības departamenta Monetāro finanšu iestāžu darbības analīzes daļu.

Saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma prasībām Noras Dambures kandidatūra ir saskaņota ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu.

Ņemot vērā līdzšinējās Uzraudzības departamenta direktores un padomes locekles Jeļenas Ļebedevas lielo pieredzi un padziļinātās zināšanas finanšu tirgus uzraudzības jautājumos, viņa turpinās darbu FKTK, stiprinot vienu no prioritārajiem uzraudzības virzieniem, kas patlaban ES strauji attīstās – banku darbības atjaunošanas un noregulējuma jomu. J. Ļebedeva turpmāk būs Vienotā Noregulējuma valdes locekle, kā arī attīstīs un vadīs Noregulējuma un garantiju fonda struktūrvienību.

Turpmākai informācijai: Laima Auza Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Komunikācijas daļas vadītāja Tālr. 67774860, 26148001 E-pasts: laima.auza@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, Twitter.com/FKTK_LV