Publicēts: 25.01.2017.
Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), kas regulē un pārrauga finanšu sektora darbību, arī šogad aicina vidusskolēnus pieteikties ĒNU DIENAI 2017, piedāvājot iespēju ieskatīties FKTK padomes ikdienas darbā.

ĒNU DIENĀ, 15. februārī, vidusskolēniem būs iespēja ēnot FKTK padomi – tās priekšsēdētāju Pēteru Putniņu, viņa vietnieci Guntu Razāni, kā arī padomes locekli un Uzraudzības departamenta direktori Jeļenu Ļebedevu un padomes locekli un Juridiskā un licencēšanas departamenta direktoru Gvido Romeiko. Ēnu dienas laikā jaunieši varēs uzzināt vairāk par FKTK vadības ikdienas darbu, iestādes funkcijām un lomu finanšu sektora stabilitātes un attīstības nodrošināšanā. Vairāk par FKTK vadību uzzini FKTK mājas lapā: http://bit.ly/2jt0soX

Šogad ĒNU DIENAS tēma ir “neredzamās profesijas” — arī finanšu uzraugu ikdienas darbs plašākai sabiedrībai no malas var šķist nemanāms, it īpaši, kad finanšu tirgus darbojas stabili. Tai pašā laikā FKTK darbs ne uz brīdi neapstājas, jo uzrauga pārziņā ir ne tikai banku, bet vairāk nekā 300 tirgus dalībnieku uzraudzība, piemēram, apdrošinātāji, maksājuma un e-naudas iestādes, privātie pensiju fondi u.tml. Turklāt FKTK darbinieki uzrauga ne tikai finanšu sektora dalībnieku darbību, bet arī pieņem lēmumus par jaunu tirgus spēlētāju licencēšanu vai akcionāru maiņu, piedalās regulējuma izstrādē, apkopo finanšu sektora darbības rezultātus, sadarbojas ar starptautiskām uzraugošajām institūcijām, tai skaitā Eiropas Centrālo banku u.tml. Ikdienā kolēģi strādā ar ierobežotas pieejamības dokumentiem — piemēram, saņem tirgus dalībnieku sensitīvu informāciju vai datus par klientu darījumiem, ko no atklāšanas plašākai sabiedrībai, aizsargā likums. Neskatoties uz šo slepenības plīvuru un informācijas atklāšanas ierobežojumiem, labprāt piedalāmies ĒNU DIENĀ, atrodot veidu, kā skolēniem pastāstīt par mūsu darbu un, iespējams, kādu iedvesmot nākamās profesijas izvēlē,” saka FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza.

Ar FKTK vakanču piedāvājumu skolēni var iepazīties ĒNU DIENAS vortālā http://bit.ly/2j3Ljyu, kurā arī iespējams pieteikties vakancēm, īsi aprakstot, kāpēc vēlies ēnot kādu no FKTK pārstāvjiem. Tāpat savu pieteikumu līdz 9. februārim iespējams sūtīt arī uz e-pastu laima.auza@fktk.lv, aizpildot pielikumā esošo pieteikuma anketu.

Par JA-YE Latvija karjeras izglītības programmu ĒNU DIENA

ĒNU DIENA ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem, kuras mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. ĒNU DIENAS laikā skolēni apmeklēt kādu darbavietu un vērot interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Latvijā ĒNU DIENA ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvija (JA Latvija) reģistrēta preču zīme. JA Latvija īsteno šo programmu un dod iespēju jauniešiem satikties ar saviem potenciālajiem darba devējiem jau vairāk kā piecpadsmit gadu.

Turpmākai informācijai: Laima Auza Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Komunikācijas daļas vadītāja Tālr. 67774860 E: laima.auza@fktk.lv Vairāk par FKTK: www.fktk.lv, Twitter.com/FKTK_LV